New York City, NY

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Kuluvalla viikolla tavanomaista viileämpää

Päivitetty 18.7. 09.30

Kuluvalla viikolla lämpötilakartassa on Suomen kohdalla tummansinistä väriä, eli olemme normaalia viileämmän sään puolella. Sää on epävakaista ja sateet viilentävät ilmaa, lisäksi viikon puolivälissä ilmavirtaus kääntyy pohjoisen puolelle.

Heinäkuun viimeisellä viikolla sää näyttäisi muuttuvan Suomessa hiukan lämpimämpään suuntaan. Mitään suurta lämpöaaltoa ei ole kuitenkaan näkyvissä. Pohjoisessa lämpötilaolot ovat ajankohtaan nähden keskimääräisiä. Etelässä tummansininen väri on vaihtunut vaaleansiniseen, eli yhä ollaan vähän pitkäaikaisten keskiarvojen viileämmällä puolella. Keski- ja Länsi- Euroopassa tapahtuu muutos lähes tavanomaisiin lämpöoloihin, Mustanmeren suunnalla lämpimämpään suuntaan.

Elokuun alusta elokuun puoliväliin ulottuvalla jaksolla lämpötilaolot näyttäisivät olevan Suomessa lähellä elokuun alun pitkäaikaisia keskiarvoja, kuten myös muualla Pohjois-Euroopassa. Etelä-Euroopassa on laajalti normaalia lämpimämpää.

Ensi viikolla sateista

Jakson ensimmäisellä viikolla sää on Euroopassa pääosin normaalia kuivempaa. Kuivempi säätyyppi ulottuu eteläisimpään Suomeen saakka, sen sijaan Lapissa sääkartalta löytyy vihreää väriä, joka kertoo tavanomaista sateisemmasta säästä.

24. heinäkuuta alkava viikko näyttäisi olevan Pohjois-Euroopassa, Suomi mukaan lukien, normaalia sateisempi. Keski- ja Etelä-Euroopassa tapahtuu muutos laajalti vallinneesta tavanomaista kuivemmasta säästä paikoin ajankohtaan nähden jopa sateisempaan suuntaan.

Elokuun alusta elokuun puoliväliin ulottuvalla jaksolla sademäärät näyttäisivät olevan sekä Suomessa että muualla Euroopassa laajalti pitkäaikaisten keskiarvojen tuntumassa.

Päivitetty 18.7. 09.30Copyright © Foreca Oy