Herttoniemi

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Ihana syyskorkeapaine tulossa!

Päivitetty 19.9. 15.42

Syksy näyttää lämpimältä

Sääennusteiden mukaan pitkään yllämme kieppunut matalapaine väistyy vähitellen ja koko Pohjois-Euroopan ylle alkaa tämän viikon lopulla vahvistua laaja korkeapaine.

Tämä suursäätilan muutos näkyy myös kuukausiennusteessa: tällä viikolla lämpötila on Suomessa varsin lähellä vuodenaikaan nähden tavanomainen, ehkä häivähdyksen viileä.

Ensi viikolla kartan värimaailma muuttuu täysin. Sininen väri väistyy kauas itään ja lämpötila on meillä selvästi keskimääräistä lämpimämpi, kuten myös suuressa osassa Eurooppaa.

Lämmin eteläinen ilmavirtaus pysyy meillä vielä kaksi seuraavaakin viikkoa eli peräti koko kuukausiennustejakson loppuun asti. Kuten aiempi kokemus on osoittanut, kuukausiennusteen mieli on välillä ailahteleva; tämä ei ole vielä kiveen hakattua tietoa tulevasta säästä, mutta ennusteen perusteella lämpimältä näyttää!

Sateet väistyvät korkeapaineen tieltä

Jo tämä viikko on kuukausiennusteen mukaan sateisuudeltaan vuodenajan keskiarvon mukainen tai normaalia kuivempi. Viikon alkupuolen hajanaiset sateet näkyvät vielä ennusteessa, erityisen hyvin näkyy juuri Suomen kaakkois- ja eteläpuolelle sekä itäisen Euroopan ylle jäävä runsaan sateen alue.

Ensi viikolla korkeapaineen vaikutus näkyy kuukausiennusteessa mojovasti: suuri osa Eurooppaa helottaa sateettomuudesta kielivissä keltaokran väreissä, sateet jäävät Balkanin niemimaan tienoille.

Lokakuun ensimmäisillä viikoilla sateettomin tilanne näyttää väistyvän ja maan pohjoisosassa sää on jopa keskimääräistä sateisempaa, muualla Suomessa pysytään vuodenajan keskiarvon tienoilla.

Päivitetty 19.9. 15.42Copyright © Foreca Oy