Kalajoki

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Tavanomaista elokuun lämpöä ja sateita pimeneviin iltoihin

Päivitetty 15.8. 15.41

Etelä- ja Itä-Euroopassa on edelleen erittäin lämmintä, sää lämpenee myös Euroopan keskiosassa

Tällä viikolla Itä- ja Pohjois-Suomessa on paikoin normaalia lämpimämpää, maan länsiosassa on tavanomaista elokuun lämpöä. Loppuviikolla lämmin ilmavirtaus käy Suomeen, kun laaja matalapaine on Suomen länsipuolella ja korkeapaine itäpuolella. Etelässä lämpötila kohoaa jopa lähelle hellettä, mutta joinakin loppuviikon päivinä sateet viilentävät säätä. Etelä- ja Itä-Euroopassa jatkuu tavanomaista selvästi lämpimämpi sää. Luoteis-Eurooppaan virtaa normaalia viileämpää ilmaa pohjoisesta.

21. elokuuta alkavalla viikolla suuressa osassa Suomea lämpötila on tavanomainen vuodenaikaan nähden. Pohjois-Suomessa on normaalia hieman kylmempää. Euroopan keskiosassa sää lämpenee ja Etelä-Euroopassa on edelleen selvästi normaalia lämpimämpää.

Elokuun viimeisellä viikolla ja 4. syyskuuta alkavalla viikolla Suomessa sää näyttäisi ensin hieman viilenevän tavanomaisia lämpötiloja alemmaksi, sen jälkeen tasaantuu. Euroopan etelä- ja keskiosassa vallitsee edelleen normaalia lämpimämpi sää.

Tällä viikolla sateista Luoteis-Euroopassa, ensi viikolla normaalia kuivempaa suuressa osassa Eurooppaa

Kuluvana viikkona Suomessa sateet painottuvat loppuviikkoon, kun korkeapaine väistyy itään. Sää on normaalia kuivempaa idässä, muuten sademäärät ovat tavanomaisia. Loppuviikolla ukkoskuurot voivat tuoda paikallisia runsaita sateita. Suomessa elokuun keskimääräinen sademäärä on vähän yli 70 mm. Viime viikonlopun rajuilma toi sadetta enimmillään vuorokaudessa Kotka Rankkiin 42,1 mm.

Tällä viikolla muualla Euroopassa on normaalia sateisempaa Britteinsaarilta Skandinavian länsiosaan ulottuvalla alueella. Normaalia kuivempaa on laajalti Etelä- ja Itä-Euroopassa, mutta Mustanmeren alueella on sateisempaa.

21. elokuuta alkavalla viikolla on Suomessa normaalia sateisempaa etenkin Pohjois-Suomessa. Sen sijaan tavanomaista kuivempi sää valtaa alaa suuressa osassa Eurooppaa, myös Suomen lounaisosassa.

Elokuun viimeisellä viikolla ja 4. syyskuuta alkavalla viikolla Suomen sademäärät ovat melko tavanomaisia. Muuten Euroopassa sää näyttäisi muuttuvan sateisempaan suuntaan.

Päivitetty 15.8. 15.41Copyright © Foreca Oy