Pyhtää

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Joulukuu lähestyy normaalia lämpimämpänä

Päivitetty 21.11. 18.08

Vielä alkuviikosta kylmä ilmamassa viipyy Lapissa. Maan etelä- ja keskiosaan sitä vastoin alkaa jo virrata lämpimämpää ilmaa, loppuviikosta lauhtuu myös pohjoisessa. Samoin Länsi- ja Lounais-Euroopassa elohopea kohoaa täällä viikolla normaalia lämpimämpiin lukemiin. Toisin on Skandeilla ja Mustanmeren rannalla. Siellä viikko tarjoaa tavallista kylmempää säätä.

Suomessa ja Euroopan itäosassa marraskuu taputellaan päätökseen keskimääräistä lämpimämmällä viikolla, myös Mustallamerellä lämpötilat vaihtuvat normaalia lämpimämpiin, tosin kaakkoisrannikolla sää jatkuu tavallista kylmempänä. Ranskan, Skandien ja Alppien alueella on hieman viileämpää tavanomaiseen verrattuna.

Joulukuun edetessä Itä-Eurooppassa ei suurta muutosta tapahdu keskilämpötilojen valossa, sää jatkuu normaalia lämpimämpänä. Muualla Euroopassa on tavanomaiset sääolot, Skandeilla ja Alpeilla on hieman keskimääräistä kylmempää.

Sadetta sateen perään

Atlantilta kulkeutuu sateita koko Eurooppaan pitkin viikkoa, mutta eniten sataa Etelä-Norjassa, Brittein saarilla ja Turkin pohjoisrannikolla. Matalapaineet kuljettavat uusia sateita pohjoiseen niin, etteivät vanhatkaan tahdo keretä alta pois, ja viikko on Pohjois-Euroopassa normaalia sateisempi. Välimerellä ja osassa Itä-Eurooppaa liikkuu sateita, mutta korkeapaineen ja kuivemman ilmamassan vaikutuksesta sadekertymä jää alle tavanomaisen tason.

Myös ensi viikolla matalapaineet ovat läsnä, ja laajalti Euroopassa viikko on keskimääräistä sateisempi. Sateita saadaan vetenä sekä lumena. Norja ja Islanti eivät osu sadealueiden reitille yhtä suuressa määrin kuin nomaalisti, joten viikko on keskimääräistä kuivempi. Turkin itäosassa ja Portugalin alueella on myös kuivaa. Sateita ei puutu, mutta viikkotasolla kuivemmat ilmamassat ovat yli kulkevia sadealueita suuremmassa roolissa.

Joulukuun alku Euroopassa on laajalti hieman normaalia sateisempi. Keski-Euroopassa sademäärät ovat lähempänä tavanomaista. Norjan rannikolla sekä lounaisimmassa Euroopassa normaalia kuivempi kausi jatkuu. Välimeren rannikolla on vaihtelevia poikkeamia sademäärissä. Kuun puolivälissä sataa normaalia enemmän. Suomessa sateisuus tavanomaistuu.

Päivitetty 21.11. 18.08Copyright © Foreca Oy