Ytterön

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Kylmää ilmaa virtaa Siperiasta Eurooppaan

Päivitetty 20.2. 15.32

Etelän hiihtolomaviikolla sää jatkuu selvästi normaalia kylmempänä. Alkuviikolla on ollut laajalti selkeää ja kireitä pakkaslukemia on esiintynyt öisin ja varhain aamuisin koko maassa. Kireitä pakkasia on edelleen viikon puolivälin tienoilla, Pohjois-Suomen itäosasta kireimmät pakkaset hellittävät ainakin paikoin pilvisyyden lisääntyessä. Tähän vuodenaikaan auringonpaiste lämmittää päiväaikaan, ja päivällä pakkasta on etelässä 5...10, pohjoisessa paikoin 20 astetta. Viikonloppuna voimistuva koillistuuli purevoittaa pakkasta. Kuukausiennusteen ensimmäinen viikko on normaalia selvästi kylmempi suuressa osassa Eurooppaa. Vain Euroopan kaakkoisosassa on lämpimämpää kuin normaalisti.

Toisella hiihtolomaviikolla (26.2. alkava viikko) normaalia kylmempi sää jatkuu. Viikon kuluessa aiempaa kylmempää ilmaa virtaa koillisesta. Pakkanen paukkuu viikon kuluessa koko maassa. Pohjois-Lapissa voi olla tavanomaisempia helmikuun lopun lämpötiloja. Erityisen kylmää ilmaa virtaa Siperiasta Keski-Eurooppaan ja aina Etelä-Eurooppaan asti.

Kolmannella hiihtolomaviikolla (5.3. alkava viikko) on edelleen talvista ja tavanomaista kylmempää. Kuukausiennusteen viimeisellä viikollakaan ei näy muutosta. Muualla Euroopassa lämpötila näyttää tasaantuvan lähelle vuodenajan normaalia lämpötilaa.

Normaalia kuivempaa

Ensimmäinen hiihtolomaviikko on kokonaisuudessaan normaalia vähäsateisempi. Sateita saadaan kuitenkin viikon puolivälissä Pohjois-Suomen itäosassa, loppuviikolla ajoittain sataa maan etelä- ja keskiosassa. Muualla Euroopassa on laajalti normaalia kuivempaa, Välimeren keski- ja itäosassa sateisempaa.

Toinen hiihtolomaviikko jatkuu normaalia kuivempana. Myös muualla Pohjois- ja Keski-Euroopassa on vähäsateisempaa. Sen sijaan Välimeren seudulla on edelleen normaalia sateisempaa, myös lännessä säätyyppi muuttuu sateisemmaksi.

Kolmannella hiihtolomaviikolla ollaan sateiden suhteen lähellä tavanomaista Suomessa sekä Keski- ja Pohjois-Euroopassa. Etelä-Euroopassa jatkuu normaalia sateisempi säätyyppi, ja lännessä sää näyttää muuttuvan sateisempaan suuntaan.

Päivitetty 20.2. 15.32Copyright © Foreca Oy