Tornio

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Kylmyys kurkottaa pohjoisesta

Päivitetty 15.11. 12.37

Meille arkisempi, viileä ilmamassa kurkottaa Keski-Eurooppaan, ja viikko on keskimääräistä kylmempi myös Etelä-Euroopassa asti. Itä- ja Kaakkois-Euroopassa lämpötilat ovat tavallista korkeammalla. Pohjoisempana lämpötilat ovat tavanomaisia, ja Suomessa viikko on jopa lämpimämpi kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta.

Ensi viikolla tilanne muuttuu. Suomikin saa ylleen kartan sinisen sävyn, kun kylmempää ilmaa virtaa meille pohjoisesta. Viileä ilmamassa yltää edelleen Keski-Eurooppaan ja viikko jatkuu Välimeren rannoilla asti normaalia kylmempänä.

Kuukausi vaihtuu koko Euroopassa tavanomaisissa lämpötiloissa. Paikoin on jopa tavallista lämpimämpää. Itä-Suomen ja Lapin suunnalla joulukalentereita availlaan hieman keskimääräistä lämpimämmässä säässä.

Luminen ensi viikko Itä-Euroopassa

Sadealueita saapuu Suomen ylle yksi toisensa perään. Kuluvan viikon sademäärät ovat tavanomaisia tai hieman normaalia runsaampia. Välimerellä pyörivä, runsassateinen matalapaine tekee säästä normaalia sateisemman. Balkanilla sadetta saadaan myös lumena. Lounaisessa Euroopassa viikko on huomattavasti kuivempi.

Ensi viikolla matalapaineet jatkavat liikkumistaan Euroopassa. Normaalia sateisempaa on idässä, jossa sateet saadaan laajalti lumena. Kaakossa sateet vaihtuvat vedeksi loppuviikkoa kohden. Välimeren sää muuttuu normaalia kuivemmaksi, Suomessa pysytään tavanomaisissa sademäärissä.

Loppukuusta on hieman sateisempaa Länsi-Euroopassa sekä eteläisessä Suomessa. Joulukuun puolella siirrytään laajalti tavanomaisiin sademääriin. Välimeren sekä Norjan rannikolla sää on normaalia kuivempaa.

Päivitetty 15.11. 12.37Copyright © Foreca Oy