Bjuröklubb - Skagsudde

Näytä sijainti kartalla
  • Katsomasi paikat

Kuukausiennuste

Viileää kesää voi olla vielä pitkään

Päivitetty 27.6. 11.50

Suomessa, kuten laajemminkin Pohjois-Euroopassa, tämä viikko kokonaisuutena on etenkin alkuviikon laajan matalapaineen seurauksena useita asteita tavanomaista viileämpi. Kaikkein kylmintä on kuitenkin Luoteis-Venäjällä. Myös Euroopan läntisessä osassa kehittyy tällä viikolla laaja matalapaineenalue. Sen seurauksena on vuodenaikaan nähden viileintä Iberian niemimaalla, Etelä-Ranskassa ja Alpeilla. Lämpö pysyy selvimmin Turkisssa, Balkanilla ja Mustanmeren länsi- ja pohjoispuolella.

3. heinäkuuta alkavalla viikolla Fennoskandiaa, Baltiaa ja suurta osaa Venäjää viilentää jo seuraava matalapaineenalue. Atlantilta Keski-Eurooppaan suuntautuva matalapainetoiminta tavanomaistaa lämpötiloja Länsi-, Keski- ja Etelä-Euroopassa.

10. heinäkuuta alkavalla viikolla Suomi on edelleen lievästi Venäjän viileyden vaikutuspiirissä, kun taas Etelä- ja Kaakkois-Euroopassa lämpenee.

17. heinäkuuta alkavalla viikolla Fennoskandian alueella lämpöolot ovat joko tavanomaiset tai edelleen vähän alakanttiin. Euroopan koko eteläisessä osassa Etelä-Saksan leveysasteille asti on lämmintä.

Myös sadetta näyttää piisaavan

Tällä viikolla Euroopan suurimmat sademäärät tulevat Alppien tienoilla ja Pyreneiden vuoriston pohjoisrinteillä ja Lounais-Ranskassa. Suomessa etelän sademäärät ovat pohjoista suuremmat.

Tavanomaiseen nähden tämä viikko on sateinen suuressa osassa läntistä Eurooppaa, keskisen Euroopan pohjoisosassa, Fennoskandian eteläosassa sekä Keski- ja Pohjois-Venäjällä. Kuivinta on Euroopan kaakkoisosassa, mutta myös Pohjois-Atlantilta pohjoiskalottialueelle.

3. heinäkuuta alkava viikko on laajalti paitsi edellistä viikkoa kuivempi, itäisestä Keski-Euroopasta Italiaan myös ajankohdan tavanomaista kuivempi. Brittein saaret saavat Atlantilta uusia sateita. Suomen osalta ennuste antaa viitteitä siitä, että Etelä-Suomessa olisi sateisempaa kuin pohjoisessa.

10. ja 17. heinäkuuta alkavien viikkojen sademäärä vaikuttaa melko tavanomaiselta, mutta ennuste antaa viitteitä toisaalta keskisen Euroopan vähäsateisuudesta ja toisaalta siitä, että Pohjois-Euroopassa olisi edelleen ajankohtaan nähden runsaamman sateen alueita.

Päivitetty 27.6. 11.50Copyright © Foreca Oy