Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 12.04. 21.00

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 05.20

  Kylmintä klo 05.07

  Tuulisinta klo 05.10

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Lapissa vielä lumisadetta

  - Sateita tulee paikoin pohjoisessa ja lännessä.

  Suomi kuuluu matalapaineen alueeseen. Pilvisyys on runsasta maan etelä- ja itäosassa ja paikoin tulee heikkoa vesisadetta, sen sijaan lännessä sää muuttuu vähitellen selkeämmäksi ja jokunen sadekuuro voi tulla. Lapin yllä liikkuu vielä lumisadealue ja sää on laajalti pilvinen. Tuuli on heikkoa tai kohtalaista ja enimmäkseen lounaanpuoleista. Päivällä lämpötila on 5...10, pohjoisessa laajalti +1...+6 ja Pohjois-Lapissa paikoin 0...-5 astetta.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Heikkoa tai kohtalaista lounaistuulta. Runsasta, mutta lounaassa vaihtelevaa pilvisyyttä. Paikoin itään väistyviä heikkoja vesisateita. Päivälämpötila 7...10 astetta.

  Länsi-Suomi

  Enimmäkseen kohtalaista lounaistuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä, etenkin rannikon lähellä jokunen vesisadekuuro. Illalla laajalti selkenevää. Päivälämpötila 5...10 astetta.

  Itä-Suomi

  Enimmäkseen heikkoa lounaistuulta. Runsasta pilvisyyttä. Paikoin heikkoa vesisadetta. Päivälämpötila 5...10 astetta.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Heikkoa tai kohtalaista lounaaseen kääntyvää tuulta. Aluksi runsasta, lännestä alkaen vähitellen vaihtelevaa pilvisyyttä. Koilliseen väistyviä, enimmäkseen vetenä tulevia sateita, lännessä myöhemmin jokunen iltapäiväkuuro. Päivälämpötila +4...+7, itäisellä Pohjois-Pohjanmaalla +2...+4 astetta.

  Lappi

  Heikkoa tai kohtalaista enimmäkseen koillisenpuoleista tuulta. Etelä- ja Keski-Lapissa pilvistä ja lumisadetta, pohjoisessa vähitellen lisääntyvää pilvisyyttä ja enimmäkseen poutaa. Illalla pilvipeite rakoilee eteläosassa lumisateen väistyessä kohti koillista. Päivälämpötila 0...+2, Pohjois-Lapin vielä selkeillä alueilla 0...-5 astetta.

  Lähipäivien sää

  Vielä tiistaina pohjoisessa sataa monin paikoin lunta ja vettä. Viikon puolivälissä lähinnä Keski- ja Pohjois-Lapin yli itään liikkuu lumisateita. Yksittäisiä lumikuuroja voi tulla myös maan keskivaiheilla. Loppuviikon kuluessa on laajalti aurinkoista ja poutaa. Yölämpötilat ovat tiistain jälkeen myös etelässä ja maan keskivaiheilla pakkasen puolella.

  Tiistaina Etelä-Lapissa on lumi- ja vesisadealue. Sen eteläpuolella lounainen ilmavirtaus tuo hieman viileämpää ilmaa. Maan itäosaan leviää etelästä pilviä ja paikallisia vesisateita. Lännessä on poutaa ja varsinkin aivan lännessä aurinkoista. Pohjois-Lapissa pilvisyys lisääntyy. Keskiviikkoyönä Keski-Lapissa sataa lunta, Pohjanmaalla tulee lumikuuroja. Päivälämpötila on 6...9, pohjoisessa 3...6, Lapissa -3...+1 astetta, alin luoteisosassa.

  Keskiviikkona länsiluoteesta virtaa Suomeen edelleen viileämpää ja kuivaa ilmaa. Tuuli voimistuu Lapissa kovapuuskaiseksi, jonkin verran myös muualla pohjoisessa ja idässä. Sää on vaihtelevapilvisen aurinkoinen, paikoin tulee jokunen lumikuuro. Päivälämpötila on etelärannikolla ja kaakossa 7...10, muuten maan etelä- ja keskiosassa 4...7, pohjoisessa +1...+4 astetta, Pohjois-Lapissa nollan paikkeilla.

  Torstaina on poutaa ja aurinkoista. Keski- ja Pohjois-Lapissa kuitenkin pilveilee ja aivan pohjoisessa tulee lumikuuroja. Maan pohjoisosassa länsituuli on kohtalaista, etelässä ilmavirtaus on heikko. Päivälämpötila on etelässä 7...11, maan keskiosassa 6...8, pohjoisessa +2...+7 astetta.

  Perjantaina ja lauantaina Fennoskandiassa vahvistuu korkeapaine. Laajalti on selkeää, Pohjois-Lapissa voi pilveillä. Lauantaina etelässä voimistuu vähän idänpuoleinen tuuli. Päivälämpötilat ovat etelässä ja lännessä 9...12 astetta. Idässä ja pohjoisessa päivälämpötilat ovat 4...8 astetta, lauantaina vähän korkeammat.

  Päivitetty 12.4. 15.48

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 11.4.
  +11,3 °C
   
  Sateisin paikka 11.4.
  5,0 mm
   
  Kylmin paikka 11.4.
  -17,8 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +11,3 °C
  11.4.
  Viime viikon sateisin paikka
  40,4 mm
   
  Viime viikon kylmin paikka
  -25,9 °C
  9.4.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +14,6 °C
  23.3.
  Viime kuun sateisin paikka
  63,1 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  -38,9 °C
  9.3.

  Kuukausiennuste

  Foreca YouTubessa