Sää

Sääkartta 1-3 vrk

4-6 vrk

Päivitetty 02.10. 19.46

MTV Sää

MTV Sää

Suomen sää juuri nyt

Lämpimintä klo 03.50

Kylmintä klo 03.50

Tuulisinta klo 03.50

Viimeksi katsomasi paikat

Sääennuste koko maahan

Lounaasta illaksi runsaita sateita

Maan länsiosaan saapuu illaksi hajanaisia sateita

Aamupäivällä maan itä- ja pohjoisosassa tulee vesisateita ja päivän mittaan myös muualla maassa voi tulla jokunen sadekuuro. Maan keskiosassa aurinko näyttäytyy. Illaksi maan eteläosaan saapuu runsaita sateita lounaasta. Päivälämpötila on 10...15, Lapissa 3...9 astetta.

Lue lisää…

Etelä-Suomi

Heikkoa länsituulta. Puolipilvistä tai pilvistä ja jokunen heikko sadekuuro. Iltapäivällä ja illalla lounaasta runsaita vesisateita, yöllä koilliseen myös tuuli voimistuu, Suomenlahdella jopa myrskylukemiin. Päivälämpötila 12...14 astetta.

Länsi-Suomi

Heikkoa lounaistuulta. Puolipilvistä tai pilvistä ja enimmäkseen poutaa. Illalla ja yöllä lounaasta runsaita vesisateita. Päivälämpötila 11...13 astetta.

Itä-Suomi

Heikkoa tuulta. Pilvistä ja monin paikoin vesisadetta, päivällä poutaantuvaa. Yöllä lounaasta alkaen vesisateita. Päivälämpötila 10...13 astetta.

Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

Heikkoa lounaistuulta. Aluksi pilvistä ja sadekuuroja, päivän kuluessa poutaisempaa ja osin myös aurinkoisempaa. Päivälämpötila 8...12 astetta.

Lappi

Heikkoa tuulta. Aluksi pilvistä ja etenkin idässä vesisateita, päivän mittaan poutaisempaa ja rakoilua pilvipeitteessä. Pohjois-Lapissa iltapäivällä ja illalla paikoin sateita. Päivälämpötila 3...9 astetta, Käsivarressa alempi.

Lähipäivien sää

Sää kylmenee viikon kuluessa, keskiviikkoyönä etelässä tulee runsaita sateita.

Tiistaina aamupäivällä maan itä- ja pohjoisosassa tulee vesisateita ja päivän mittaan myös muualla maassa voi tulla jokunen sadekuuro. Maan keskiosassa aurinko näyttäytyy. Illaksi maan eteläosaan saapuu runsaita sateita lounaasta.

Keskiviikkona voimakas matalapaine liikkuu Suomenlahden yli itään, luoteistuuli on paikoin myrskylukemissa. Aamulla maan etelä- ja keskiosassa tulee runsaita sateita, päivällä sää muuttuu aurinkoisemmaksi mutta sadekuurot ovat vielä mahdollisia. Lapin yli kaakkoon liikkuu yhtenäisempiä sateita.

Loppuviikolla Suomeen virtaa kylmempää ilmaa luoteesta. Torstaina ja perjantaina Maan etelä- ja keskiosassa tulee sadekuuroja, pohjoisessa sää on poutaisempaa. Lauantaina myös etelässä on poutaa. Pilvisyys vaihtelee, aurinkoisinta sää on pohjoisessa.

Päivälämpötila on alkuviikolla 10...15, Lapissa 3...9 astetta. Perjantaina ja lauantaina lämpötila jää 4...10 asteeseen, Lapissa paikoin nollaan.

Päivitetty 2.10. 14.55

MTV Sää

MTV Sää

Suomi-Trivia

Sateisin paikka 1.10.
11,1 mm
 
Lämpimin paikka 1.10.
+16,7 °C
 
Kylmin paikka 1.10.
Saana
-2,9 °C
 
 
Viime viikon lämpimin paikka
+19,9 °C
29.9.
Viime viikon sateisin paikka
72,3 mm
 
Viime viikon kylmin paikka
Saana
-2,9 °C
1.10.
 
Viime kuun lämpimin paikka
+24,1 °C
12.9.
Viime kuun sateisin paikka
179,4 mm
 
Viime kuun kylmin paikka
-5,9 °C
15.9.

Päivitetty 02.10. 11.47

Kuukausiennuste

Kuukausiennuste: Uusi kuukausiennuste: Suomeen kylmää kyytiä, räntä- ja lumisateet mahdollisia maan keskiosassakin – Espanjassa vielä jopa 37 astetta

Uusi kuukausiennuste: Suomeen kylmää kyytiä, räntä- ja lumisateet mahdollisia maan keskiosassakin – Espanjassa vielä jopa 37 astetta

Öisiä pakkasia voi olla loppuviikolla paikoin eteläisessä Suomessa asti.

Julkaistu 2.10.

Foreca YouTubessa