Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 27.05. 17.44

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 18.30

  Kylmintä klo 18.30

  Tuulisinta klo 18.30

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Epävakainen sää jatkuu

  Epävakainen sää jatkuu

  Lauantaina Suomi kuuluu edelleen matalapaineen alueeseen. Pilvisyys on maan länsi- ja pohjoisosassa aluksi runsasta, idässä ja etelässä vaihtelevaa. Kuurosateita tulee monin paikoin, ja lännessä sekä pohjoisessa on paikoin myös jatkuvampaa sadetta. Illan kuluessa sää muuttuu kuitenkin poutaisemmaksi. Lämpötila on päivällä maan länsipuoliskolla enimmäkseen 9...14, itäpuoliskolla 13...17 astetta, Lapissa paikoin alempi.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Enimmäkseen heikkoa tuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja sadekuuroja, ukkonenkin voi jyrähtää. Illan kuluessa poutaantuvaa. Päivälämpötila 12...16 astetta, ylin kaakossa.

  Länsi-Suomi

  Enimmäkseen heikkoa, rannikolla kohtalaista pohjoiseen kääntyvää tuulta. Aluksi laajalti pilvistä. Monin paikoin kuurosateita ja ukkonenkin voi jyrähtää, mutta etenkin Pohjanmaan maakunnissa myös jatkuvampaa sadetta. Illan kuluessa poutaisempaa ja paikoin myös selkeämpää. Päivälämpötila 9...14 astetta, pilvipeitteen rakoillessa paikoin vähän lämpimämpää.

  Itä-Suomi

  Heikkoa tuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä, paikoin sadekuuroja, ukkonenkin voi jyrähtää. Iltaa kohti lisääntyvää pilvisyyttä. Päivälämpötila 13...16 astetta.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Enimmäkseen heikkoa tuulta, itärajan tuntumassa kohtalaista kaakkoistuulta. Lännessä pilvistä ja sadetta, idässä vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin sadekuuroja. Illan kuluessa poutaisempaa ja selkeämpää. Päivälämpötila 10...15 astetta, ylin idässä.

  Lappi

  Heikkoa tai kohtalaista itäkaakkoista tuulta. Aluksi pilvistä ja sateista, päivän kuluessa idästä alkaen vaihtelevaa pilvisyyttä ja kuurosateita. Päivälämpötila idässä 10...16, lännessä 8...12, Käsivarressa 3...8 astetta.

  Lähipäivien sää

  Suomi kuuluu matalapaineenalueeseen, ja sää on epävakainen.

  Lauantaina sää Suomessa jatkuu epävakaisena. Kuuroittaisia sateita tulee monin paikoin, Pohjanmaalla ja Lapissa myös jatkuvampia sateita. Tuuli on laajalti heikkoa, mutta Pohjois-Lapissa itätuuli on kohtalaista ja länsirannikolla voimistuu vähän luoteistuuli. Päivälämpötila on etelässä, idässä ja Kainuussa 12...16, korkein idässä, Pohjanmaalla ja Lapissa n. 10, Luoteis-Lapissa 4...8 astetta.

  Sunnuntaina etelärannikolla voimistuu lounainen, länsirannikolla luoteistuuli. Muuten tuuli on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen heikkoa. Sää on puolipilvinen tai pilvinen, ja sadekuuroja tulee varsinkin iltapäivällä ja sisämaassa monin paikoin. Ukkonen voi jyrähtää. Maan pohjoisosassa voimistuu vähän koillistuuli ja sateet ovat paikallisempia. Etelä-Lapin tienoilla on enimmäkseen poutaa ja pilvipeite rakoilee. Päivälämpötila on 15 asteen vaiheilla, idässä vähän alempi, Keski- ja Pohjois-Lapissa 7...11 astetta.

  Maanantaina Uudellamaalla ja kaakossa on poutaisempaa ja aurinkoisempaa, muuten sadekuuroja tulee etenkin iltapäivällä ja sisämaassa monin paikoin, myös ukkosta esiintyy. Pohjoisessa sateet ovat selvästi paikallisempia. Pohjois-Lapissa on selkeää. Tuuli on heikkoa, mutta Lapissa itätuuli kohtalaista. Päivälämpötila on 14...18, Länsi-Lapissa paikoin 20 astetta.

  Tiistaina kaakosta leviää Suomeen matalapaine ja sen sateet etenkin jo maan etelä- ja itäosaan. Muuten sadekuurot ovat selvästi paikallisempia. Poutaa ja aurinkoisempaa on etenkin Itä- ja Pohjois-Lapissa. Keskiviikkona Suomessa on matalapaine sateineen, joita tulee koko maassa. Etenkin etelässä voimistuu lounaaseen kääntyvä tuuli. Päivälämpötilat laskevat pilvien ja sateiden myötä vähän.

  Päivitetty 27.5. 15.54

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 26.5.
  +22,0 °C
   
  Sateisin paikka 26.5.
  34,5 mm
   
  Kylmin paikka 26.5.
  0,5 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +21,1 °C
  19.5.
  Viime viikon sateisin paikka
  15,9 mm
   
  Viime viikon kylmin paikka
  Kilpisjärvi Saana
  -7,4 °C
  17.5.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +18,2 °C
  20.4.
  Viime kuun sateisin paikka
  76,6 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  -24,0 °C
  5.4.

  Päivitetty 27.05. 09.32

  Kuukausiennuste

  Kuukausiennuste: Kuukausiennusteen alku märkä: Viileä ilmamassa vaanii edelleen – merkittävä muutos mahdollinen juhannusviikolla

  Kuukausiennusteen alku märkä: Viileä ilmamassa vaanii edelleen – merkittävä muutos mahdollinen juhannusviikolla

  Toukokuu loppuu ja kesäkuu alkaa yleisilmeeltään melko sateisessa säässä.

  Julkaistu 27.5.

  Foreca YouTubessa