Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 12.11. 20.59

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 02.40

  +8,1 °C

  Bogskär

  +7,7 °C

  Utö

  +7,5 °C

  Russarö

  Kylmintä klo 02.40

  Tuulisinta klo 02.40

  15,1 m/s SE

  Kemi I

  14,0 m/s SE

  Ulkokalla

  13,5 m/s SE

  Nahkiainen

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Sateita tulee koko maassa

  Suomeen leviää uusi vesisade illalla ja yöllä lounaasta

  Keskiviikkona maan pohjoisosan yli liikkuu lumisateita, illaksi sää poutaantuu Keski- ja Pohjois-Lapissa. Maan etelä- ja keskiosassa sataa vettä, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumisateet muuttuvat vedeksi ja rännäksi. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa +2...+5, Pohjois-Pohjanmaalla 0...+2, Koillismaalla ja Etelä-Lapissa nollan kahta puolen, Pohjois-Lapissa -5...-8 astetta.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Kohtalaista kaakkoistuulta. Pilvistä ja vesisadetta. Päivälämpötila lähellä +5 astetta.

  Länsi-Suomi

  Kohtalaista kaakkoistuulta. Pilvistä ja vesisadetta, varhain aamulla Keski-Suomen maakunnassa räntää. Päivälämpötila +2...+5 astetta, lauhinta etelässä.

  Itä-Suomi

  Kohtalaista kaakkoistuulta. Pilvistä ja ajoittain vesisadetta, aamupuolella ensin lunta ja räntää. Päivälämpötila 0...+2 astetta.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Kohtalaista kaakkoistuulta. Pilvistä ja jo aamulla lumisadetta, päivän kuluessa alueen eteläosassa vettä. Päivälämpötila 0...+2 astetta.

  Lappi

  Kohtalaista, itäosassa paikoin navakkaa kaakkoistuulta. Pilvistä ja aamulla yleisesti, iltapäivällä lähinnä pohjois- ja itäisimmässä osassa lumisadetta. Päivällä heikkoa pakkasta, Utsjoella ja Enontekiöllä 5...10 pakkasastetta.

  Lähipäivien sää

  Suomen yli pohjoiseen liikkuu matalapaineita sadealueineen. Sateet ovat osaksi runsaita ja tulevat maan etelä- ja keskiosassa pääosin vetenä. Torstaina vettä sataa myös Kainuun tienoilla. Lapissa lumipeite kasvaa.

  Keskiviikkona kaakkoistuuli on jopa navakkaa. Sää on pilvinen, ja sateita tulee koko maassa, laajalti vettä, Lapissa sekä vielä päivällä Kainuussa lunta. Päivälämpötila on lounaassa n. 5 astetta, Koillismaalla ja Etelä-Lapissa nollan kahta puolen, pohjois-Lapissa -5...-8 astetta.

  Torstaina pohjoisessa sataa vielä paikoin lunta tai räntää. Etelästä leviää uusi matalapaine etenkin lännessä runsaine vesisateineen. Illalla pääosin edelleen vesisade painottuu Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle, kun taas etelässä sade vähenee. Illalla ja perjantaiyönä Lapin kaakkoisosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sataa lunta. Päivälämpötila on etelässä 4...8, maan keskivaiheilla 0...+4, Etelä-Lapissa 0...-3, Pohjois-Lapissa n. -5 astetta.

  Perjantaina on sateilta välipäivä, maan etelä- ja keskiosassa on korkeapaine. Pilvipeite rakoilee paikoin, tuuli on heikkoa. Päivälämpötila on etelässä +2...+4, maan keskiosassa nollan paikkeilla. Pohjoisessa on heikkoa pakkasta, Keski- ja Pohjois-Lapissa pakkasta on 10...15 astetta.

  Lauantaina ja sunnuntaina eteläkaakkoinen ilmavirtaus voimistuu. Vesisateita leviää lauantaina jo etenkin maan länsiosaan. Sunnuntaina idässä sataa vettä ja pohjoisessa etenkin Lapissa lunta. Lännessä pilvipeite voi sunnuntaina rakoilla. Lauantaina nollan yläpuolella ollaan lähinnä maan eteläosassa, sunnuntaina myös Perämereltä Pohjois-Karjalaan.

  Päivitetty 12.11. 15.49

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 11.11.
  13,0 mm
   
  Lämpimin paikka 11.11.
  +8,7 °C
   
  Kylmin paikka 11.11.
  -30,9 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +9,2 °C
  9.11.
  Viime viikon sateisin paikka
  30,0 mm
   
  Viime viikon kylmin paikka
  -30,9 °C
  10.11.
   
  Viime kuun sateisin paikka
  Hanko, Tvärminne
  137,4 mm
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +13,2 °C
  1.10.
  Viime kuun kylmin paikka
  Inari, Kirakkajärvi
  -24,5 °C
  31.10.

  Tapahtumakalenteri

  Lisää tapahtumia >

  Kuukausiennuste

  Foreca YouTubessa