Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 05.03. 20.41

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 23.40

  Kylmintä klo 23.40

  -24,8 °C

  Salla-Naruska

  -21,3 °C

  Salla

  -19,5 °C

  Kuusamo

  Tuulisinta klo 23.40

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Lumipyry saapuu Suomeen lännestä

  Suomea lähestyy matalapaine ja lauantaina lännestä leviää lumisateita.

  Lumipyry leviää Suomeen lännestä. Aamulla lunta sataa maan länsi- ja pohjoisosassa, päivällä myös idässä. Maan keski- ja pohjoisosassa lunta kertyy 10-15 cm, etelässä vähemmän. Lounaasta illaksi luoteeseen kääntyvä tuuli on paikoin navakkaa, Pohjanlahdella jopa lähellä myrskylukemia. Sää lauhtuu lännessä suojan puolelle, maan itä- ja pohjoisosassa on pakkasta 0...5, itärajalla ja Lapissa 5...10 astetta.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Kohtalaista lounaasta luoteeseen kääntyvää tuulta. Pilvistä ja luoteesta alkaen lumisateita, päivän mittaan vielä räntä- tai lumikuuroja. Lämpötila kohoaa illaksi nollaan tai vähän plussalle.

  Länsi-Suomi

  Kohtalaista tai navakkaa lounaasta luoteeseen kääntyvää tuulta. Pilvistä ja lännestä alkaen lumisateita, päivän mittaan vielä räntä- tai lumikuuroja. Lämpötila kohoaa iltapäivällä 0 ja +4 asteen välille.

  Itä-Suomi

  Kohtalaista tai navakkaa etelätuulta. Pilvistyvää ja päivällä lännestä alkaen lumisateita. Yöllä vielä lumikuuroja. Lämpötila kohoaa iltapäivällä 0 ja -5 asteen välille, itärajalla pakkasta voi olla hieman enemmän.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Kohtalaista etelätuulta. Pilvistä ja lännestä alkaen lumisateita, yöllä vielä lumikuuroja. Lämpötila kohoaa iltapäivällä 0 ja -5 asteen välille, itärajalla pakkasta on hieman enemmän.

  Lappi

  Heikkenevää etelätuulta. Pilvistä ja lännestä alkaen lumisateita. Yöllä voimistuvaa koillistuulta ja vielä lumikuuroja. Pakkasta iltapäivällä 4...10 astetta.

  Lähipäivien sää

  Viikonloppu kuluu tuulisessa säässä ja lounaisilla merialueilla voi myrskytä.

  Lauantaina matalapaine lumisateineen kulkee Suomen yli itään, maan länsiosassa pilvipeite rakoilee ja sään lauhtuessa tulee myös vesi- tai räntäkuuroja. Kohtalainen etelätuuli kääntyy etelässä ja lännessä kohti luodetta ja voimistuu puuskissa kovaksi. Yöllä lounaassa voi merellä olla myrskyäkin. Lämpötila nousee iltapäivällä lännessä ja laajalti etelässä 0...+4 asteeseen, idässä ja pohjoisessa on -2...-8 astetta.

  Sunnuntaina pilvipeite rakoilee ja hajanaisia lumisateita tulee etenkin maan etelä- ja keskiosassa. Pohjoisessa vähitellen poutaantuu ja paikoin selkeneekin. Lounaisrannikolla on jopa myrskypuuskia, mutta kohtalainen, pohjoiseen kääntyvä tuuli heikkenee jo Lapissa. Päivälämpötila on laajalti -2...-7, pohjoisessa -5...-10 astetta.

  Maanantaina tuuli heikkenee. Pilvisyys vaihtelee etelässä ja idässä, mutta luoteesta on jo leviämässä uusi runsaamman pilvisyyden alue. Päivälämpötila on -10...-15, lännessä -5...-10 astetta.

  Tiistaina lumisadealue kulkee maan keskiosan yllä kohti kaakkoa ja pohjoisessa sää selkenee. Lämpötila kohoaa lounaassa suojan puolelle, idässä ja pohjoisessa on -10....-15 astetta. Keskiviikkona on laajalti aurinkoista ja poutaa, lämpötila laskee lounaassakin pakkaselle.

  Päivitetty 5.3. 14.22

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 4.3.
  +4,5 °C
   
  Sateisin paikka 4.3.
  5,0 mm
   
  Kylmin paikka 4.3.
  -18,0 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  33,9 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  Jomalaby
  +9,8 °C
  25.2.
  Viime viikon kylmin paikka
  -27,1 °C
  23.2.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  Jomalaby
  +9,8 °C
  25.2.
  Viime kuun sateisin paikka
  72,8 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  Kevojärvi
  -39,7 °C
  20.2.

  Kuukausiennuste

  Foreca YouTubessa