Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 11.05. 21.00

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 21.00

  Kylmintä klo 21.00

  Tuulisinta klo 21.00

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Kesäisen lämmintä

  Lämpimän ilman etureunalla tulee tänään sateita maan pohjoisosassa.

  Keskiviikkona sää lämpenee yhä pohjoisempana. Lappiin leviää lännestä vesisateita ja sää on melko pilvinen, mutta muualla maassa on enimmäkseen aurinkoista ja poutaista. Etelänpuoleinen tuuli on heikkoa tai kohtalaista. Lämpötila nousee päivällä laajalti 20...24 asteeseen, varsinkin lännessä paikoin jopa hellerajan tuntumaan, Lapissa on enimmäkseen 5...10 astetta.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Kohtalaista eteläkaakkoista tuulta. Aurinkoista ja poutaa. Päivälämpötila 20...23 astetta, rannikolla paikoin alempi.

  Länsi-Suomi

  Kohtalaista etelänpuoleista tuulta. Aurinkoista ja poutaa. Päivälämpötila 20...25 astetta, aivan rannikolla paikoin alempi.

  Itä-Suomi

  Kohtalaista etelänpuoleista tuulta. Aurinkoista ja poutaa. Päivälämpötila enimmäkseen 20...23 astetta.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Kohtalaista, enimmäkseen etelänpuoleista tuulta. Laajalti aurinkoista, mutta Pohjois-Pohjanmaalla paikoin vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin Koillismaalla yksittäiset sadekuurot mahdollisia. Päivälämpötila 20...24, Koillismaalla 15...20 astetta.

  Lappi

  Heikkoa tai kohtalaista, vähitellen lounaaseen kääntyvää tuulta. Aamulla pilvistä ja Etelä-Lapissa paikoin vesisadetta, mutta vähitellen pilvisin alue ja sateet painottuvat Keski-Lappiin. Päivälämpötila 5...10, sateen eteläpuolella aurinkoisilla alueilla paikoin lähellä 15 astetta.

  Lähipäivien sää

  Keskiviikkona sää on suuressa osassa maata aurinkoinen. Lapissa on pilvistä, ja Etelä- ja Keski-Lapin yli itään liikkuu vesisateita. Etelänpuoleinen tuuli on kohtalaista, pohjoisessa tuuli on heikkoa. Päivälämpötila on 20...23, Lapin eteläisimmässä osassa 10...15, muualla Lapissa 5...10 astetta.

  Torstaina sää jatkuu laajalti aurinkoisena. Keski- ja Pohjois-Lapissa on pilvistä ja sataa vettä, illalla aivan pohjoisessa lunta. Maan etelä- ja keskiosassa esiintyy yksittäisiä iltapäiväkuuroja, myös ukkosta voi esiintyä. Päivälämpötila on 20...25, Etelä-Lapissa 15...20, Pohjois-Lapissa +1...+5 astetta. Pohjois-Lappiin virtaa kylmää ilmaa.

  Perjantaina Pohjois- ja Keski-Lapissa on pilvistä ja sataa sekä vettä että lunta, ja voimistuu koillistuuli. Sää muuttuu epävakaiseksi ja pilvisyys lisääntyy myös muualla, itään ja maan keskiosaan leviää ukkossateita. Lapissa päivälämpötilat laskevat. Muualla on aurinkoisilla paikoilla noin 20, sateessa lämpötila laskee paikoin 15 asteen alapuolelle.

  Lauantaina maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys vaihtelee ja saadaan sade- ja ukkoskuuroja. Pohjois-Karjalasta Pohjois-Suomeen on pilvistä ja sataa paikoin vettä, Pohjois-Lapissa myös lunta. Päivälämpötila on etelässä 15...20, maan keskivaiheilla 10...15, Pohjois-Lapissa 0...+5 astetta.

  Sunnuntaina sää jatkuu epävakaisena ja pilvisyys on runsasta. Maan etelä- ja keskiosassa ukkoskuurot yleistyvät iltapäivällä. Pohjoisessa mahdolliset sateet jäävät vähäisiksi. Päivälämpötila on etelässä ja lännessä 14...18, Pohjois-Karjalasta Lapin lounaisosaan 10...15, Kainuusta Itä- ja Pohjois-Lappiin +2...+6 astetta.

  Päivitetty 11.5. 15.48

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 10.5.
  8,8 mm
   
  Lämpimin paikka 10.5.
  Helsingin majakka
  +20,6 °C
   
  Kylmin paikka 10.5.
  -5,7 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  Ilomantsi, Naarva
  48,8 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +14,5 °C
  9.5.
  Viime viikon kylmin paikka
  -15,1 °C
  6.5.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +18,0 °C
  17.4.
  Viime kuun sateisin paikka
  64,7 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  -25,9 °C
  9.4.

  Kuukausiennuste

  Foreca YouTubessa