Paikanna

  Kuukausiennuste

  Syyssää tekee paluun osaan maata – tavallista lämpimämpää joulukuun alkuun asti

  Tuore kuukausiennuste näyttää sään jatkuvan keskimääräistä marraskuuta lämpimämpänä lähiviikot.

  Lapissa on mitattu jo 25–30 asteen pakkasia, mutta nyt kovimmat pakkaset ovat helpottamassa. Lämpötilan nollaraja käväisee alkuviikolla aina Etelä-Lapissa asti. Maan eteläosassa lämpötila voi hetkellisesti nousta jopa kymmenen plusasteen tienoille ja etelässä ollaan öisinkin laajalti plussalla.

  - Tavallista kylmempi sää on nyt vaihtunut lauhaan, syksyiseen säähän osassa maata. Tällä viikolla meillä vallitsee enimmäkseen kaakonpuoleinen virtaus. Itäisessä Euroopassa on ajankohtaan nähden tavallista lämpimämpää ja tätä lauhaa ilmaa ulottuu myös meille Suomeen, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Sama, enimmäkseen kaakonpuoleinen ilmavirtaus näyttää jatkuvan myös ensi viikolla. Tämän hetken ennusteessa Suomen sää näyttää keskimääräistä lämpimämmältä aina 2. joulukuuta alkavalle viikolle asti.

  Tilastojen mukaan vuorokauden ylimmät lämpötilat ovat marraskuun puolivälissä maan eteläosassa keskimäärin laajalti 0…4 asteessa, maan keskiosassa +2…-2 ja pohjoisessa -2…-6 asteessa.

  Itäisessä Euroopassa sää on nyt siis tavanomaista marraskuun puoliväliä lämpimämpää, mutta läntisessä Euroopassa on tällä ja ensi viikolla keskimääräistä viileämpää.

  Sadealueita peräjälkeen

  Tämä viikko on Suomessa sateinen, kun matalapaineita kulkee yksi toisensa jälkeen maamme yli. Sateiden olomuoto on viikon mittaan etelässä vettä ja Lapissa enimmäkseen lunta. Maan keskiosassa sateet voivat sadealueiden etureunassa olla lunta, mutta muuttuvat edetessään vedeksi.

  Ensi viikolle eli 18. marraskuuta alkavalle viikolle kuukausiennuste ennakoi Suomeen keskimääräistä kuivempaa säätä.

  Välimeren seudulla tulee tällä viikolla rankkoja sateita, muun muassa Italiassa. Myös ensi viikko näyttää eteläisessä Euroopassa tavallista sateisemmalta.

  Suomessa pysyvä lumi on tilastojen mukaan ennen marraskuun puoliväliä keskimäärin laajalti maan pohjoisosassa, paikoin myös idässä.

  Päivitetty 12.11. 14.49

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 15.11.
  1,0 mm
   
  Lämpimin paikka 15.11.
  +9,9 °C
   
  Kylmin paikka 15.11.
  -18,5 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +9,2 °C
  9.11.
  Viime viikon sateisin paikka
  30,0 mm
   
  Viime viikon kylmin paikka
  -30,9 °C
  10.11.
   
  Viime kuun sateisin paikka
  Hanko, Tvärminne
  137,4 mm
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +13,2 °C
  1.10.
  Viime kuun kylmin paikka
  Inari, Kirakkajärvi
  -24,5 °C
  31.10.

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa