Paikanna

  Kuukausiennuste

  Lähiviikkoina sateet suosivat sienestystä, rantakelit pysyvät kaukana

  Tuoreimman kuukausiennusteen mukaan pitkäkestoisia helteitä ei ole seuraavan kuukauden aikana näkyvissä, vaan luvassa on koko maassa vaihtelevaa säätä ajoittain jopa runsaine sateineen.

  Ilmavirtaus käy Suomessa lähiviikkojen ajan lännestä. Atlantilta liikkuu meille sadealue toisensa jälkeen. Aivan yhtäjaksoista sade ei kuitenkaan ole, vaan väleihin mahtuu myös poutaisia ja aurinkoisiakin hetkiä.

  Tällä viikolla vuodenaikaan nähden viileä ilmamassa kattaa ennusteen mukaan lähes koko Pohjois-Euroopan. Eteläisessä Euroopassa sekä osassa Keski-Eurooppaa puolestaan on jopa vuodenaikaan nähden lämmintä. Keskimäärin tilastojen mukaan heinä-elokuun vaihteen päivän ylimmät lämpötilat ovat suuressa osassa maata 20-24 asteessa, pääosassa Lappia 15 ja 20 asteen välillä.

  Sää on tällä viikolla Pohjois-Euroopassa myös erittäin sateinen. Suomessa vallitsee sateiden suhteen kahtiajako: maan etelä- ja keskiosaan ennustetaan runsaita sateita, kun taas Lappiin on ennustettu vuodenajan keskiarvoa selvästi vähäsateisempaa.

  Ensi viikolla eli elokuun ensimmäisellä viikolla tilanteessa ei näy suuria muutoksia. Sateet eivät ole ennusteen mukaan ajankohdan keskiarvoon nähden yhtä runsaita kuin tällä viikolla, ja ne painottuvat Suomessa etelämmäksi. Manner-Euroopassa suurin muutos näkyy elokuun alkaessa Keski-Euroopassa, jossa sää muuttuu selvästi sateisemmaksi. Lämpötilan on ennustettu olevan eteläisessä ja itäisessä Suomessa hieman vuodenajan keskiarvoa viileämpi, muualla maassa ollaan keskiarvon tuntumassa.

  Koulut alkavat normaalissa elokuisessa säässä

  Elokuun toisella ja kolmannella viikolla eli koulujen alkaessa kuukausiennusteessa ei ole voimakasta signaalia suuntaan tai toiseen, vaan ennusteen mukaan sekä lämpötilat että sademäärät ovat vuodenajan keskiarvojen tuntumassa. Muualla Euroopassa sään ennustetaan olevan pääosin vuodenajan keskiarvojen lämpimällä ja kuivalla puolella, vaikka paikallisia poikkeuksiakin on.

  Keskimääräisenä vuonna elokuun puolivälissä päivälämpötilat ovat maan eteläosassa 20-22 asteessa ja muuten koko maassa 15 ja 20 asteen välillä. Ainoastaan Kilpisjärven tienoilla keskimääräiset päivälämpötilat jäävät tilastojen mukaan elokuun puolivälissä 10 ja 15 asteen välille.

  Päivitetty 28.7. 10.17

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 2.8.
  36,0 mm
   
  Lämpimin paikka 2.8.
  +23,9 °C
   
  Kylmin paikka 3.8.
  +3,3 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  66,0 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +25,7 °C
  29.7.
  Viime viikon kylmin paikka
  +1,9 °C
  1.8.
   
  Viime kuun sateisin paikka
  190,8 mm
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +27,7 °C
  18.7.
  Viime kuun kylmin paikka
  Kilpisjärvi Saana
  -0,9 °C
  2.7.

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa