Paikanna

  Kuukausiennuste

  Pääsiäisenä tavanomaista lämpimämpää

  Kuluvalla eli 15. huhtikuuta alkaneella viikolla sää on tavanomaista lämpimämpi ja kuivempi. Suomi kuuluu korkeapaineen alueeseen ja lämpötila nousee vähitellen viikon aikana, etenkin maan etelä- ja länsiosassa voi olla loppuviikosta päivällä monin paikoin 14...17 astetta. Maan itäosassa ja Lapissakin lämpötila nousee monin paikoin 10...15 asteeseen.

  Viikonvaihteessa pääsiäisen aikaan korkeapaine heikkenee. Kuukausiennusteen mukaan pääsiäisen jälkeen huhtikuun viimeinen viikko on kuitenkin edelleen tavallista lämpimämpi ja korkeapaine saattaa vahvistua jälleen Suomen kaakkoispuolelle. Huhti-toukokuun vaihteessa ajankohdan keskimääräinen päivälämpötila nousee maan etelä- ja keskiosassa yli kymmeneen asteeseen, pohjoisosassa laajalti 5...10 asteeseen. Pohjois-Lapissa tavallinen lämpötila on edelleen alle +5 astetta. Yölämpötilakin nousee maan etelä- ja keskiosassa nollan vaiheille tai yläpuolelle, mutta pohjoisessa on edelleen yöpakkasta.

  Toukokuun ensimmäisellä viikolla sää on kuukausiennusteen mukaan lähellä tavanomaista tai hieman lämpimämpi, ja kuun puolivälin lähestyessä lämpötila on jo tavallinen. Toukokuun puolivälissä keskimääräinen päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa laajalti 15 asteen vaiheilla ja eteläisessä Lapissakin jo noin 10 astetta.

  Muualla Euroopassa lämpötila on kuluvalla viikolla lännessä ja pohjoisessa keskimääräistä lämpimämpi, idässä kylmempi. Huhtikuun viimeisellä viikolla idässäkin lämpenee ja kuukausiennusteen mukaan lämpötila on suuressa osassa Eurooppaa tavallinen tai tavallista korkeampi toukokuun puolivaiheille asti.

  Kuluvalla viikolla kuivaa

  Korkeapaine pitää sään kuluvalla viikolla enimmäkseen poutaisena sekä Suomessa että suuressa osassa pohjoista ja keskistä Eurooppaa. Huhtikuun viimeisellä viikolla sää muuttuu läntisessä Euroopassa normaalia sateisemmaksi ja idässä kuivemmaksi, Suomessa on ajankohtaan nähden tavallinen sademäärä. Huhtikuu on kuitenkin Suomessa yksi vuoden kuivimpia kuukausia ja kuukauden keskimääräinen sademäärä, 30 mm, on alle puolet heinä- tai elokuun sateista.

  Toukokuun alkupuolella Suomen viikon sademäärä on lähellä tavallista tai hieman normaalia suurempi, muualla Euroopassa on edelleen ajoittain lännessä paikoin sateista ja keskivaiheilla sekä idässä tavallista kuivempaa.

  Suomessa lumitilanne muuttuu nopeasti kevään edetessä. Huhtikuun puolivälissä etelässäkin on keskimäärin paikoin hieman lunta, vaikka pysyvä lumipeite onkin jo lähtenyt maan eteläosasta sekä paikoin lännestä, ja toukokuun puolivälissä lunta on enää keskimäärin Lapissa sekä paikoin Kainuussa.

  Päivitetty 16.4. 15.13

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 21.4.
  +15,4 °C
   
  Kylmin paikka 21.4.
  -5,2 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +19,3 °C
  18.4.
  Viime viikon kylmin paikka
  -13,4 °C
  18.4.
  Viime viikon sateisin paikka
  4,6 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +13,4 °C
  29.3.
  Viime kuun kylmin paikka
  -37,9 °C
  2.3.
  Viime kuun sateisin paikka
  86,9 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa