Helsinki

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Melko lauha sää jatkuu

Päivitetty 21.3. 14.28

Tällä viikolla sää on Suomessa lämpötiloiltaan keskimäärin hiukan normaalia lämpimämpää. Tähän aikaan päivän ylin lämpötila on pitkäaikaisten keskiarvojen mukaan maan lounaisosassa lähellä +2 astetta, maan keskiosassa nollan tuntumassa ja Lapissa vähän nollan alapuolella.

Lounais-Euroopassa sää muuttuu matalapaineen myötä tilapäisesti epävakaisemmaksi ja lämpötilat laskevat normaalia alhaisemmalle tasolle.

Välimereltä Itä-Eurooppaan ja edelleen koilliseen sää on lämpötiloiltaan aluksi selvästi normaalia lämpimämpää, mutta jo viikonloppuna säässä tapahtuu kuitenkin muutos.

Ensi viikolla lämpötilat ovat Euroopassa Suomi mukaan lukien vähän tavanomaista korkeampia. Espanjan ja Portugalin suunnalla lämpötilaolot ovat tavanomaisia.

Jakson 3. ja 4. viikolla lämpötilat ovat lähellä tilastollisia keskiarvoja koko Euroopassa.

Sää on vaihtelevaa

Tällä viikolla Suomessa sateet painottuvat alkuviikkoon ja kokonaisuutena katsoen sää ei ole normaalia sateisempaa eikä kuivempaa. Lounais-Euroopassa sekä Välimeren länsiosassa sää muuttuu sateisempaan ja epävakaisempaan suuntaan.

Ensi viikolla sateet jäävät suuressa osassa Eurooppaa vähän normaalia vähäisemmiksi. Norjan rannikolla on edelleen tavanomaista sateisempaa.

Jakson 3. viikolla Brittein saarilla ja läntisessä Euroopassa sateet jäävät normaalia vähäisemmiksi, sen sijaan idässä ja pohjoisessa sadeolot vastaavat pitkäaikaisia keskiarvoja.

Jakson 4. viikolla näyttäisi siltä, että Euroopassa oltaisiin sateisuuden suhteen lähellä tilastollisia keskiarvoja. Pieniä merkkejä on kuitenkin siitä, että Etelä-Suomessa olisi normaalia sateisempaa.

Päivitetty 21.3. 14.28Copyright © Foreca Oy