Muonio

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Jouluviikolla saapuu lämpöä Atlantilta

Päivitetty 13.12. 12.06

Lämmin ilma vaikuttaa itäpuolella Eurooppaa, jossa viikko on huomattavasti normaalia lämpimämpi. Matalapaineet tuovat mukanaan hieman lämpimämpää ilmaa myös Suomeen, ja viikko on laajalti keskimääräistä lämpimämpi. Samaan aikaan Luoteis-Euroopassa vaikuttaa pohjoisen kylmä ilma ja viikko on tavanomaista kylmempi.

Jouluviikolla Atlantilta työntyy lämpöä Euroopan ylle. Viikko on laajalti hieman normaalia lämpimämpi. Toisaalta Italiassa ja Adrianmeren rannalla viikko jää keskimääräistä kylmemmäksi. Suomessa viikko on normaalia lämpimämpi. Siitä huolimatta ennusteen mukaan myös etelässä olisi lumipeite muutamaa päivää ennen jouluaattoa. Lounaisosan ja rannikon mahdollinen lumipeite olisi sen verran ohut, että sateen tai lämpimän sään sattuessa lumi sulaisi pois.

Kulunut vuosi hyvästelee meidät lauhasti. Vuoden viimeisellä viikolla Suomessa ja muualla Euroopassa on normaalia lämpimämpää. Espanjan, Portugalin, Brittein saarten ja Norjan vuosi päättyy tavanomaisessa säässä. Ensi vuosi käynnistyy Euroopassa normaalia lämpimämmällä viikolla.

Jouluviikko normaalia sateisempi

Suomessa kuluva viikko on normaalia sateisempi, mutta suurimmat sadekertymät ovat etelässä Adrianmeren rannalla ja Italiassa. Myös Espanjan ja Ranskan pohjoisrannikolla on satanut runsaasti. Mustallamerellä, Islannissa sekä Norjassa on tavallista kuivempaa tällä viikolla. Muualla Euroopassa on normaalia sateisempaa.

Ensi viikolla Keski- ja Pohjois-Euroopassa joulua odotetaan tavanomaista sateisemmassa säässä. Samoin Välimerellä on normaalia sateisempaa Turkin ja Kreikan suunnalla, mutta normaalia kuivempaa Espanjassa ja Portugalissa sekä lopulla, Välimeren Euroopan puoleisella rannikolla. Suomessa viikko on normaalia sateisempi.

Euroopan keski- ja länsiosassa vuoden viimeinen viikko on laajalti normaalia sateisempi. Myös pohjoisessa ja idässä on tavanomaista sateisempaa. Norjan rannikolla viikot ovat normaalia kuivempia vuodenvaihteen molemmin puolin. Tammikuun ensimmäisellä viikolla Euroopan keskiosassa sademäärät muuttuvat tavanomaisiksi. Lounaisosassa Eurooppaa ja Itämerellä on hieman tavanomaista sateisempaa.

Päivitetty 13.12. 12.06Copyright © Foreca Oy