Mynämäki

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Syyslomaviikot lauhoja, mutta sateilta ei vältytä

Päivitetty 12.10. 12.43

Vuodenaikaan nähden lämmin lokakuu

Lämminhän se on, lokakuu!

Tämä viikko on Suomessa keskimääräistä lämpimämpi, etelässä ja lännessä lähellä vuodenajan keskiarvoa. Euroopassa Espanja ja Portugali helottavat tulipunaisina, Turkissa puolestaan on selvästi viileämpää kuin yleensä tähän aikaan vuodesta.

Ensi viikolla eli ensimmäisellä syyslomaviikolla keskimääräistä lämpimämpi meno jatkuu käytännössä koko Euroopassa. Islannin tienoon voimakas matalapaine pitää ilmavirtauksen lounaisena ja lauhana.

Toisella syyslomaviikolla tilanne ei juuri muutu, Balkanin seutu palaa lähemmäs vuodenajan keskiarvoa. Kuun vaihteessa keskimääräistä korkeammat lämpötilat jatkuvat pohjolassa, muuten Eurooppa alkaa palautua ennusteen mukaan normaalitilaan.

Aluksi sataa runsaasti, kuun kuluessa kuivempaa

Tämä viikko on Suomessa paitsi lämmin, myös sateinen. Matalapaineiden reitti kulkee Suomen yli, viime päivinä pari kappaletta niitä on jäänyt peräti sataen kuolemaan maamme päälle. Sateet pysyvät Pohjois-Euroopassa, Keski- ja Etelä-Euroopassa on erityisenkin kuivaa.

Ensimmäisellä syyslomaviikolla runsaimmat sateet painottuvat pohjoisemmaksi, eteläinen Suomi alkaa palata normaalitilaan. Välimeren tienoilla syyslomaansa viettävät saavat nauttia vähäsateisesta viikosta.

Toinen syyslomaviikko on ennusteessa kovasti ensimmäistä muistuttava, kuukausiennusteelle on ominaista signaalin eli värien voimakkuuden heikkeneminen ennusteen loppupäätä kohti. Kuun vaihteessa vihreä väri eli sateisuus alkaa hieman lisääntyä keskisessä ja eteläisessä Euroopassa ja väistyä Suomen päältä.

Päivitetty 12.10. 12.43Copyright © Foreca Oy