Oulu

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Syyslomaksi kannattaa lähteä Välimerelle

Päivitetty 17.10. 18.54

Syyslomaviikot keskiarvon tuntumassa, sitten lämpimällä puolella

Kuukausiennuste taisi katsoa kalenteriin ja huomata syyslomaviikot - tämä ja ensi viikko ovat ennusteessa Suomessa lähellä keskiarvoa, sen jälkeen muuttuu vuodenajan keskiarvoa lämpimämmäksi.

Euroopassa, erityisesti Keski- ja Itä-Euroopassa tämä viikko on huomattavan lämmin. Hurrikaani Ophelian jäänteet vetivät mukanaan annoksen lämmintä ilmaa.

Seuraavat kolme viikkoa ovat Euroopassa pääosin vaaleankeltaisia eli hieman vuodenajan keskiarvoa lämpimämpiä, paikoin pysytään vuodenajan keskiarvon tuntumassa.

Syyslomien sade-ennuste suosii Välimeren lomailijoita

Tällä viikolla Suomessa on keskimääräistä sateisempaa toisaalta etelässä, toisaalta pohjoisessa Lapissa. Muualla pysytään keskiarvon tuntumassa. Euroopan sateet painottuvat Brittein saarille ja Fennoskandiaan, Välimerellä on kuivaa.

Ensi viikolla sadealueiden reittien painotus liikkuu etelämmäksi, Välimeren lomakohteiden tuntumassa on edelleen itäreunaa lukuun ottamatta vähäsateista.

Marraskuun ensimmäisten viikkojen aikana Suomessa pysytään sateiden osalta lähellä vuodenajan keskiarvoa, Välimeren kuiva alue puolestaan liikkuu idemmäksi.

Päivitetty 17.10. 18.54Copyright © Foreca Oy