Tervo

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Kylmää ilmaa virtaa Siperiasta Eurooppaan

Päivitetty 20.2. 21.26

Etelän koululaisten talvilomaviikolla (viikko 8) sää jatkuu selvästi normaalia kylmempänä. Alkuviikolla on ollut laajalti selkeää ja kireitä pakkaslukemia on esiintynyt öisin ja varhain aamuisin koko maassa. Kireitä pakkasia on edelleen viikon puolivälin tienoilla, Pohjois-Suomen itäosasta kireimmät pakkaset hellittävät ainakin paikoin pilvisyyden lisääntyessä. Tähän vuodenaikaan auringonpaiste lämmittää päiväsaikaan, ja päivällä pakkasta on etelässä 5...10, pohjoisessa paikoin 20 astetta. Viikonloppuna voimistuva koillistuuli purevoittaa pakkasta. Kuukausiennusteen ensimmäinen viikko on normaalia selvästi kylmempi suuressa osassa Eurooppaa. Vain Euroopan kaakkoisosassa on lämpimämpää kuin normaalisti.

Toinenkin talvilomaviikko (26.2. alkava viikko) on normaalia kylmempi. Viikon kuluessa aiempaa kylmempää ilmaa virtaa koillisesta. Pakkanen paukkuu viikon kuluessa koko maassa. Pohjois-Lapissa voi olla tavanomaisempia helmikuun lopun lämpötiloja. Erityisen kylmää ilmaa virtaa Siperiasta Keski-Eurooppaan ja aina Etelä-Eurooppaan asti.

Kolmannella talvilomaviikolla (5.3. alkava viikko) on edelleen talvista ja tavanomaista kylmempää. Kuukausiennusteen viimeisellä viikollakaan ei näy muutosta. Muualla Euroopassa lämpötila näyttää tasaantuvan lähelle vuodenajan normaalia lämpötilaa.

Normaalia kuivempaa

Etelän koululaisten talvilomaviikko on kokonaisuudessaan normaalia vähäsateisempi. Lumisateita saadaan kuitenkin viikon puolivälissä Pohjois-Suomen itäosassa, loppuviikolla lunta sataa ajoittain maan etelä- ja keskiosassa. Muualla Euroopassa on laajalti normaalia kuivempaa, Välimeren keski- ja itäosassa sateisempaa.

Toinenkin talvilomaviikko on normaalia kuivempi. Myös muualla Pohjois- ja Keski-Euroopassa on vähäsateisempaa. Sen sijaan Välimeren seudulla on edelleen normaalia sateisempaa, myös lännessä säätyyppi muuttuu sateisemmaksi.

Kolmannella talvilomaviikolla ollaan sateiden suhteen lähellä tavanomaista Suomessa sekä Keski- ja Pohjois-Euroopassa. Etelä-Euroopassa jatkuu normaalia sateisempi säätyyppi, ja lännessä sää näyttää muuttuvan sateisempaan suuntaan.

Kuukausiennusteen viimeisellä viikolla (12.3. alkava viikko) ollaan edelleen tavanomaisessa sademäärässä vuodenaikaan nähden. Euroopan länsiosassa on normaalia sateisempaa.

Päivitetty 20.2. 21.26Copyright © Foreca Oy