Söderarm - Sandhamn

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Lauhaa paukkupakkasten tilalle

Päivitetty 23.1. 16.28

Kylmä ilmamassa on pitänyt Suomea otteessaan, mutta nyt on edessä muutos. Kuukausiennusteessa kylmä ilma näkyy tällä viikolla vielä Lapissa, mutta etelässä on keskimääräistä lämpimämpää; lähipäivinä onkin odotettavissa jopa +5ºC lämpötilalukemia ja nollaraja kipuaa Oulun korkeudelle. Lämmin ilmamassa näkyy myös Euroopassa itäkoillista osaa lukuun ottamatta.

Ensi viikko on lähes koko Euroopassa, myös Suomessa, huiman lämmin vuodenajan keskiarvoon verrattuna. Espanjan-Portugalin tienoo poikkeaa ympäristöstään vuodenaikaan nähden viileänä.

Helmikuun ensimmäisillä viikoilla kahtiajako syvenee: Länsi-Euroopassa on keskimääräistä viileämpää, itäisessä keskimääräistä lämpimämpää.

Suursäätila pysyy koko kuukauden ajan samankaltaisena: Azorien korkeapaine ja Islannin matalapaine hallitsevat Euroopan säätä.

Euroopassa sateista tällä viikolla

Tällä viikolla Pohjois-Eurooppaan leviää runsaita sateita, ne näkyvät myös sateen kuukausiennusteessa. Myös Keski-Eurooppaan leviää sateita. Muualla Euroopassa sitä vastoin on vuodenaikaan nähden varsin kuivaa.

Ensi viikolla sateita tulee vuodenajan keskiarvoa runsaammin Välimeren seudulla sekä Pohjois-Euroopassa, sateisten vyöhykkeiden välissä pysytään keskiarvon tasolla.

Helmikuun ensimmäisillä viikoilla ei enää näy selkeitä ja voimakkaita värialueita; tämä on kuukausiennusteelle ominaista. Näyttäisi kuitenkin siltä, että lauha ja epävakainen säätyyppi pysyy Suomessa ainakin pääosan ajasta.

Päivitetty 23.1. 16.28Copyright © Foreca Oy