Fisher

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Sää on vaihtelevaa

Päivitetty 28.3. 11.00

Jakson ensimmäisellä viikolla Suomi kuuluu aluksi kylmään ilmamassaan, ja öisin on pakkasta maan eteläosaa myöten. Viikon loppupuolella ilmavirtaus kääntyy vähitellen lounaaseen ja sää muuttuu lauhempaan ja pilvisempään suuntaan etelässä, missä varsinkin yölämpötilat kohoavat. Maan pohjoisosassa sää on vuodenaikaan nähden normaalia kylmempää koko ensimmäisen viikon ajan, kylmän sään alue ulottuu pohjoisesta myös itäkaakkoon Venäjälle. Keski-Euroopassa on selvästi normaalia lämpimämpää.

Jakson toisella viikolla sää näyttäisi olevan vähän normaalia lämpimämpi sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Tähän aikaan päivän ylin lämpötila on Suomessa pitkäaikaisten keskiarvojen mukaan maan eteläosassa lähellä +5 astetta, ja Lapissa vähän nollan yläpuolella.

Jakson 3. ja 4. viikolla sää on lämpöoloiltaan Euroopassa vuodenaikaan nähden joko normaalilla tai vähän lämpimämmällä tasolla.

Normaalia kuivempaa aluksi suuressa osassa Eurooppaa

Jakson ensimmäisellä viikolla korkeapaine hallitsee säätilaa suuressa osassa Eurooppaa ja sateet jäävät vähäisiksi. Runsaampia sateita on odotettavissa Brittein saarten länsiosassa, sekä jakson lopulla myös Etelä- ja Keski-Suomessa.

Jakson toisella viikolla Euroopassa on odotettavissa normaalia kuivempaa säätä. Etelä-Suomessa sateet ovat normaalilla tasolla, Pohjois-Suomen yli itään liikkuu sadealueita ja siellä on normaalia sateisempaa.

Jakson 3. viikolla sää muuttuu sateisempaan suuntaan maan etelä- ja keskiosassa. Muutos sateisempaan suuntaan tapahtuu myös varsinkin läntisessä Euroopassa.

Jakson 4. viikolla näyttäisi siltä, että Euroopassa oltaisiin sateisuuden suhteen lähellä tilastollisia keskiarvoja.

Päivitetty 28.3. 11.00Copyright © Foreca Oy