Thames

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Helteen ilo jää lyhytaikaiseksi

Päivitetty 25.7. 14.12

Kuukausiennusteen ensimmäinen viikko näyttää hienosti tämänhetkisen säätilanteen: Lapissa on luvassa jopa helteinen viikko, kun taas erityisesti idässä ja maan keskiosassa on viileää ja sateista. Etelässä ja lännessä on tarjolla sekä viileää että myöhemmin lämpimämpää ilmaa, ne yhteenlaskettuna tuottavat suurinpiirtein vuodenaikaan nähden normaalin lämpötilan.

Ensi viikolla Suomessa, tai ylipäänsä koko Pohjois-Euroopassa, lämpötila ei juuri poikkea vuodenaikaan nähden tavanomaisesta. Keski- ja Etelä-Euroopassa sen sijaan on keskiarvoa lämpimämpää, Pohjois-Italiassa jopa poikkeuksellisen lämmintä.

7. elokuuta alkavalla viikolla ja 14.8. alkavalla viikolla ei näy kovin dramaattisia muutoksia; Suomeen on ennustettu keskiarvoista tai vähän viileämpää säätä, eteläiseen Eurooppaan lämmintä.

Tällä viikolla kuivaa, ensi viikolla sitäkin sateisempaa

Tämän viikon hieman tähänastista lämpimämpi jakso näkyy vähäisinä sateina - kaikkialla paitsi aivan itäisimmässä osassa Suomea. Ensi viikolla sitä vastoin väliaikainen kuivuminen otetaan takaisin, viikon on ennustettu olevan selvästi keskimääräistä sateisempi.

Seuraavat kaksi viikkoa ovat sademäärältään kuukausiennusteen mukaan Suomessa varsin lähellä vuodenajan keskiarvoa.

Keski-Euroopassa odotetaan tällä viikolla sadetta reilusti, mutta tulevilla viikoilla pahimmat sateet väistyvät ja sademäärä palaa vuodenajan keskiarvon tienoille.

Päivitetty 25.7. 14.12Copyright © Foreca Oy