Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 04.03. 13.42

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 14.00

  Kylmintä klo 14.00

  Tuulisinta klo 14.10

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Kylmää pohjoisviimaa

  Kolea pohjoisvirtaus jatkuu.

  Pohjoisesta virtaa Suomeen kylmempää ilmaa. Pilvisyys vaihtelee suuressa osassa maata ja lumikuuroja liikkuu maan keskiosan yli etelään, yleisemmin satelee lännessä. Itärajan tuntumassa on pilvisempää ja tulee paikoin heikkoa lumisadetta. Illalla sää selkenee laajalti lännessä ja Lapissa. Luoteistuuli on enimmäkseen kohtalaista. Pakkasta on päivällä maan etelä- ja keskiosassa 0...5, pohjoisosassa 5...10 astetta. Lounaassa voi lämpötila voi nousta suojan puolelle.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Heikkoa tai kohtalaista luoteistuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä, lumikuuroja etenkin lännessä. Päivälämpötila 0...-4 astetta, lounaassa paikoin hieman nollan yläpuolella.

  Länsi-Suomi

  Kohtalaista ja puuskaistakin luoteistuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja monin paikoin lumikuuroja, illalla laajalti selkenevää. Päivälämpötila 0...-4 astetta, lounaassa paikoin hieman nollan yläpuolella.

  Itä-Suomi

  Kohtalaista luoteistuulta. Aamulla runsasta, päivällä laajalti vaihtelevaa pilvisyyttä. Paikoin heikkoa lumisadetta, etenkin lähellä itärajaa. Päivälämpötila -3...-5 astetta.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Kohtalaista luoteistuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä, päivällä aurinkoisinta lännessä. Lännessä vähitellen etelään väistyviä lumikuuroja, itärajan lähistöllä heikkoja lumisateita. Päivälämpötila lännessä -4...-6, idässä -5...-7 astetta.

  Lappi

  Enimmäkseen kohtalaista luoteistuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä, päivällä aurinkoisista lännessä. Etenkin idässä paikoin heikkoja lumisateita. Yötä kohti laajalti selkenevää. Päivälämpötila -5...-10, lounaassa -3...-6 astetta.

  Lähipäivien sää

  Perjantaina runsain pilvisyys väistyy idästä ja päivällä lähes koko maassa on aurinkoista ja poutaista. Vähitellen pilvisyys alkaa lisääntyä luoteesta ja illasta alkaen Käsivarressa voi jo sadella hieman lunta. Heikko tai kohtalainen luoteistuuli alkaa kääntyä lounaaseen. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa -1...-6, pohjoisessa -5...-10 astetta.

  Lauantaina matalapaine lumisateineen kulkee Suomen yli itään, sään lauhtuessa lännessä sataa paikoin vettäkin. Pilvipeite rakoilee maan länsiosassa sekä Länsi-Lapissa. Kohtalainen etelätuuli kääntyy luoteeseen ja voimistuu lännessä jopa navakaksi. Lämpötila nousee päivällä lännessä ja paikoin etelässä 0...+4 asteeseen, idässä ja pohjoisessa on -3...-8 astetta.

  Sunnuntaina maan etelä- ja keskiosan puuskissa jopa kova luoteistuuli heikkenee. Runsain pilvisyys väistyy, paikoin tulee vielä hajanaisia lumisateita, pakkasta on koko maassa.

  Maanantaina pilvisyys vaihtelee monin paikoin ja Pohjois-Lappiin leviää illaksi lumisadetta. Päivälämpötila on -5...-10, pohjoisessa -10...-15 astetta.

  Tiistaina maan etelä- ja keskiosassa on vielä päivällä melko aurinkoista, mutta pilvisyys lisääntyy. Lapissa on pilvistä ja lumisateita. Pakkassää jatkuu.

  Päivitetty 4.3. 11.57

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 3.3.
  +9,9 °C
   
  Sateisin paikka 3.3.
  7,0 mm
   
  Kylmin paikka 3.3.
  -17,3 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  33,9 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  Jomalaby
  +9,8 °C
  25.2.
  Viime viikon kylmin paikka
  -27,1 °C
  23.2.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  Jomalaby
  +9,8 °C
  25.2.
  Viime kuun sateisin paikka
  72,8 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  Kevojärvi
  -39,7 °C
  20.2.

  Kuukausiennuste

  Foreca YouTubessa