Paikanna

  Kuukausiennuste

  Sää lämpenee selvästi

  Kuluva viikko on lämpötilojen osalta maan etelä- ja keskiosassa tavanomaisissa lukemissa, pohjoisessa sää on keskimääräistä kylmempää. Muualla Euroopassa sää on lämmintä.

  Maaliskuun puolivälin jälkeen sää lämpenee Euroopassa selvästi, etenkin Itä-Euroopassa viikon keskilämpötila on jopa yli viisi astetta tavanomaista korkeampi. Itä-Euroopan lämpöä alkaa virrata vähitellen myös Skandinaviaan ja Suomeen.

  Vielä maaliskuun viimeisellä viikolla sekä huhtikuun alussa sää on ennusteen mukaan selvästi normaalia lämpimämpää. Länsi-Euroopassa sen sijaan näkyy jo merkkejä pienestä viilenemisestä. Joka tapauksessa meillä kevät etenee vauhdilla huhtikuuta kohden mentäessä.

  Lähiviikot sateisia

  Jakson alku on hyvin sateista Keski-Euroopasta Skandinaviaan ja Suomeen ulottuvalla alueella. Euroopassa liikkuu tämän viikon aikana useita voimakkaita matalapaineita. Sademäärät ovat runsaita etenkin Britteinsaarilla sekä Alpeilla. Myös pilvisyys on meillä tavanomaista runsaampaa.

  Maaliskuun puolivälissä sää jatkuu Pohjois-Euroopassa edelleen hieman tavanomaista sateisempana. Kaakkois-Eurooppa kuuluu korkeapaineeseen ja sää on kuivaa.

  Maalis-huhtikuun vaihteessa sää on sademäärän osalta normaaleissa keväisissä lukemissa. Tavanomaista suurempia sademääriä ennusteessa näkyy lähinnä Norjan rannikolla, tämä on tyypillistä kun tuuli käy keskimääräistä useammin lännestä.

  Päivitetty 12.3. 07.00

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 17.3.
  +3,8 °C
   
  Kylmin paikka 17.3.
  -28,8 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +4,1 °C
  15.3.
  Viime viikon kylmin paikka
  -32,9 °C
  11.3.
  Viime viikon sateisin paikka
  36,2 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  Maarianhamina-Lentoasema
  +9,7 °C
  24.2.
  Viime kuun kylmin paikka
  -39,1 °C
  5.2.
  Viime kuun sateisin paikka
  103,0 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa