Paikanna

  Kuukausiennuste

  Tavallista lämpimämpi sää jatkuu

  Keski-Euroopassa vallitsee korkeapaine ja sää pysyy helmikuun loppupuolen ajan suuressa osassa Eurooppaa lämpimänä. Lämmintä ilmaa virtaa ajoittain Pohjois-Eurooppaan asti ja sää on myös Suomessa talvilomien aikaan tavanomaista lämpimämpi.

  Kuukausiennusteessa arvioidaan kuitenkin vain viikon keskimääräistä lämpötilan poikkeamaa ja sää onkin kuluvalla, 18. helmikuuta alkaneella viikolla hyvin vaihteleva. Lauhan ja sateiden jälkeen sää viilenee viikon puolivaiheilla ja pakkanen on paikoin kireää. Viikko on kuitenkin keskimäärin normaalia lämpimämpi, sillä viikonloppuna säätilanne jälleen muuttuu ja lauha läntinen ilmavirtaus vahvistuu. Matalapaineen alueen mukana saapuva lämmin ilma ja mahdollisesti myös föhntuuli nostavat lämpötilan +2...+5 asteeseen lähes koko maassa. Tavallisesti helmikuun puolivälissä etelässä on päivällä vajaa viisi astetta pakkasta, Lapissa lämpötila on -10 asteen vaiheilla.

  Helmikuun viimeisellä viikolla sää jatkuu Suomessa edelleen keskimäärin tavanomaista lämpimämpänä, mutta samalla myös vaihtelevana.

  Kuukausiennusteen mukaan korkeapaine vaihtuu maaliskuun alkupuolella Euroopassa keskimäärin läntiseen ilmavirtaukseen. Sää on edelleen laajalti tavallista lämpimämpi, mutta helmikuun viimeiseltä viikolta lähtien Pohjois-Venäjältä Lähi-itään ja Kreikkaankin ulottuvalla alueella on kuitenkin normaalia kylmempää.

  Suomessa sää on maaliskuun alkupuolella normaali tai normaalia hieman lämpimämpi. Maaliskuun puolivälissä tavanomainen lämpötila on päivällä jo etelässä hieman nollan yläpuolella, Lapissa -5 asteen vaiheilla.

  Euroopassa laajalti kuivaa

  Helmikuun loppupuolen ajan korkeapaine pitää sään tavallista kuivempana suuressa osassa Eurooppaa. Matalapaineiden reitti kulkee pohjoisen kautta ja sademäärä on normaalia suurempi Islannissa sekä Fennoskandian pohjoisosassa, mutta eteläisimmässä Suomessa on paikoin kuivaakin. Suomessa sateen olomuoto vaihtelee, mutta pohjoisessa lumisade on edelleen todennäköisempää.

  Maaliskuun alkupuolella läntinen ilmavirtaus tuo Euroopan länsiosiin kosteutta ja sää on hieman tavallista sateisempi, mutta idässä on edelleen paikoin kuivaa. Suomen sademäärä on tavanomainen.

  Päivitetty 19.2. 12.08

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 21.2.
  -1,1 °C
   
  Kylmin paikka 21.2.
  -34,5 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +8,3 °C
  15.2.
  Viime viikon kylmin paikka
  -25,4 °C
  13.2.
  Viime viikon sateisin paikka
  36,0 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +6,2 °C
  1.1.
  Viime kuun kylmin paikka
  -38,7 °C
  27.1.
  Viime kuun sateisin paikka
  91,0 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa