Yläne

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Sää jatkuu lämpimänä

Päivitetty 17.7. 12.03

Kuukausiennusteen ensimmäisellä viikolla Pohjois-Euroopassa vallitsee korkeapaine ja keskilämpötila on selvästi tavanomaista korkeampi. Sää on helteisen lämmin, ja lämpötila on Suomessa monin paikoin 25...30 astetta. Elokuun toiselle viikolle asti viikkojen keskilämpötilat ovat Fennoskandiassa edelleen keskimääräistä lämpimämpiä.

Suomessa heinäkuun keskimääräinen vuorokauden ylin lämpötila vertailukaudella 1981-2010 on suuressa osassa maata 20...24. Alin lämpötila on puolestaan laajalti 10...14 astetta. Lapissa on hieman viileämpää, ja keskimääräinen ylin lämpötila on 16...20, alin alle 10 astetta.

Tällä viikolla sää on tavanomaista lämpimämpi pohjoisessa sekä paikoin läntisessä Euroopassa, mutta etelässä ja idässä on paikoin keskimääräistä viileämpää. Sää jatkuu elokuun alkuun asti lämpimänä Pohjois- ja Keski-Euroopassa, mutta paikoin etelässä ja idässä on edelleen hieman tavallista viileämpää.

Tavanomaista kuivempaa

Suomessa sää on ensimmäisellä viikolla korkeapaineen vuoksi tavanomaista kuivempi, mutta loppuviikosta korkeapaine heikkenee hieman ja paikoin tulee kuurosateita. Sää kuitenkin jatkuu elokuun alkuun asti normaalia kuivempana. Neljännellä viikolla erot alkavat tasoittua kuukausiennusteelle tyypillisesti, mutta pohjoisessa kuivuus voi jo paikoin hellittää.

Heinäkuun keskimääräinen sademäärä Suomessa on vertailukaudella 1981-2010 noin 75 mm.

Tällä viikolla matalapaine on tuonut itäiseen Eurooppaan runsaita sateita, mutta lännessä on tavanomaista kuivempaa. Sää jatkuu Euroopassa elokuun puoliväliin asti pohjoisessa ja paikoin lännessä normaalia kuivempana, mutta etelässä ja paikoin idässä on keskimääräistä sateisempaa.

Päivitetty 17.7. 12.03Copyright © Foreca Oy