Ikaalisten Golf

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Toukokuu saatellaan lämpimänä loppuun

Päivitetty 22.5. 23.54

Korkeapaine ja yllä oleva lämmin ilmamassa pitävät Suomea pitkälti syleilyssään kuluvalla viikolla. Keskiviikon ja torstain aikana kylmempää ilmaa virtaa pohjoisesta ja päivälämpötilat notkahtavat hieman alaspäin, mutta viikko on siitä huolimatta lämmin. Koko maassa vuorokauden keskilämpötila on muutaman asteen tavanomaista korkeammalla, paikoin viisikin astetta. Lämpöä riittää myös muualla Euroopassa, Norjassa on paikoin jopa kymmenen astetta normaalia lämpimämpää. Samaan aikaan Espanjan ja Portugalin säätä viilentää lähellä pyörivä matalapaine Atlantin puolella, ja viikko jää alueella tavanomaista viileämmäksi.

Ensi viikolla Suomen lämpöolot ovat palautumassa lähemmäs tavanomaista. Viikko näyttäisi sisältävän siitä huolimatta lämpimiä päiviä. Sää lämpenee yli kahdenkymmenen asteen, eivätkä hellepäivätkään ole täysin pois suljettuja. Lämpimistä päivistä huolimatta keskiarvo jää laajalti tavanomaisiin lukemiin. Nähtäväksi jää, tarkoittaako tämä, että viikonloppu tuo mukanaan viileämpää säätä. Euroopan tasolla ei kuunvaihde tuo sen suurempia muutoksia – lämpöä riittää. Välimerelle näyttäisi kurkottelevan Afrikan puolelta vielä lämpimämpi ilmamassa. Espanja ja Portugali pysyvät matalapaineen sään armoilla, ja keskilämpötila pysyy muutaman asteen normaalia kylmempänä.

Euroopassa kesäkuu alkaa samantapaisella, vuodenaikaan nähden lämpimämmällä säällä, mutta sen painopiste hivuttautunee Itä-Euroopan suuntaan.

Toukokuu jatkuu kuivana

Suomessa kuluva viikko on ollut kuiva. Samoin toukokuun loppu pysytään normaalia kuivemmassa säässä. Vähäisiä ovat sateet myös Itä- ja Keski-Euroopassa. Välimerellä on tällä viikolla epävakaisempaa säätä ja viikko on tavanomaista sateisempi. Espanjan ja Portugalin länsipuolella pyörivä matalapaine pitää Lounais-Euroopan sään sateisena tämän viikon, eikä ensi viikkokaan näytä kuivemman sään merkkejä.

Kesäkuussa sää kääntyy epävakaisempaan suuntaan Pohjois-Euroopassa. Näillä näkymin tavanomaista sateisempaan säähän vaihdetaan myös Länsi- ja Etelä-Euroopassa. Keski-Euroopassa on hieman kuivempaa kesäkuun säätä edessä.

Päivitetty 22.5. 23.54Copyright © Foreca Oy