Ikaalisten Golf

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Viikot taittavat taas lämpöiseen

Päivitetty 8.8. 23.59

Kuluvan viikon puolivälissä lämpimämpää ilmaa pääsee virtaamaan Suomeen, mikä nostattaa lämpötilan viikkokeskiarvon lämpimän puoleiseksi. Päivälämpötila voi paikoin nousta taas lähemmäs 30 astetta, pohjoisessa on hieman viileämpää. Tuota lämmintä ilmaa kulkee kielekkeenä Euroopan poikki lännestä itään, mikä tekee Keski-Euroopan viikosta viitisen astetta normaalia lämpimämmän. Lounais- ja Länsi-Euroopan viikko alkoi lämpimästi, mutta ilmamassa vaihtuu viikon puolivälissä. Sää viilenee sen verran, että viikko jää vuodenaikaan nähden tavanomaista kylmemmäksi Irlannissa, Ison-Britannian pohjoispuolella, Espanjan luoteisosassa sekä koko Portugalin alueella. Paikoin päivälämpötila tippuu kymmenellä asteella. Viileämpi ilmamassa pyyhkäisee myös Keski-Euroopan ylitse loppuviikosta.

Ensi viikolla hieman lämpimämpää ilmaa virtaa itäiseen Eurooppaan ja viikosta on tulossa tavanomaista lämpimämpi. Ilmamassat vuorottelevat Pohjois-, Keski- ja Länsi-Euroopassa, ja keskiarvoltaan viikosta on tulossa tavanomainen, lämpimine ja viileämpine hetkineen. Keski-Euroopassa viikko on laajemmin tavanomaista lämpimämpi vaihtelusta huolimatta. Lounais-Euroopassa sää on viilenemään päin.

Elokuun lopulle sää on laajalti normaalia lämpimämmän puoleista Itä-, Keski-, Pohjois- ja paikoin myös Länsi-Euroopassa. Etelässä Välimeren suunnalla sää jää viikkotasolla tavanomaiseksi tai vuodenaikaan nähden viileäksi.

Suomessa elokuun keskimääräinen vuorokauden ylin lämpötila vertailukaudella 1981-2010 on suuressa osassa maata 14...20 astetta, etelässä lämpimämpää ja pohjoisessa viileämpää. Alin lämpötila on puolestaan laajalti 6...12 astetta. Koska elokuussa sää on tavanomaisesti viilenemään päin, on alkukuun keskimääräinen vuorokauden ylin lämpötila kuukauden keskimääräistä lämpötilaa hieman lämpimämpi ja loppukuun viileämpi.

Suomen sateet painottuvat pohjoiseen

Tällä viikolla Itä-Eurooppaan voimistuva korkeapaine pitää sään Euroopan itäpuolella tavanomaista kuivempana. Korkeapaineen reunalla kulkevat matalapaineet kuljettavat sateita Länsi-Euroopasta Pohjois-Eurooppaan, ja viikko on tällä reitillä normaalia sateisempi. Suomen osalta sateet painottuvat pohjoiseen, kaakon suunnalla on kuivempaa. Sadetta saadaan myös Keski-Euroopassa, mutta viikko jää monin paikoin keskimääräistä kuivemmaksi.

Ensi viikolla korkeapaine vaikuttaisi jo väistyvän ja sateiden reitti asettuvan suurilta osin kulkemaan Pohjois-Euroopan poikki. Viikko on paikoin pohjoisessa tavanomaista sateisempi. Sadetta kulkeutuu myös Euroopan poikki etelämmäs ja laajalti Etelä-Euroopassa viikosta on tulossa normaalia sateisempi, Keski-Euroopassa sademäärät ovat vuodenaikaan nähden tavanomaiset.

Kuun loppua kohden sää vaikuttaisi pysyvän sateisena Etelä-Euroopassa ja monin paikoin tavanomaista kuivempana Pohjois-Euroopassa sekä Britteinsaarilla.

Elokuun keskimääräinen sademäärä Suomessa on vertailukaudella 1981-2010 noin 70 mm, pohjoisimmassa Lapissa ja Pohjanmaan rannikolla hieman vähemmän, idässä ja lounaisimmassa Suomessa hieman enemmän.

Päivitetty 8.8. 23.59Copyright © Foreca Oy