Paikanna

  Kuukausiennuste

  Ensimmäinen jouluviikon ennuste – lauhaa luvassa?

  Tässä se on – ensimmäinen jouluviikolle asti ulottuva kuukausiennuste!

  Monia kiinnostava asia ensin: jouluviikko on kuukausiennusteen mukaan Suomessa ja koko Euroopassa keskimääräistä lämpimämpi ja hieman keskimääräistä sateisempi. Missä tulee menemään lumiraja? Liian aikaista sanoa.

  Aloitetaan jouluun johtava säätarina alusta eli tästä viikosta.

  Tällä viikolla eli itsenäisyyspäiväviikolla sää on lähes koko Euroopassa, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, keskimääräistä lämpimämpi. Suomessa tämä näkyy varsin lauhana säänä. Ilmavirtaus käy meille, kuten koko Keski-Eurooppaan, Atlantilta Britteinsaarten ja Ranskan länsipuolelta. Ilmavirran mukana leviää runsaasti kosteutta, mikä näkyy ajankohdan keskiarvoa suurempana sademääränä.

  Ensi viikolla eli 10. joulukuuta alkavalla viikolla tilanne on hyvin erilainen. Kylmä pohjoinen ilmamassa leviää koko Euroopan ylle ja vaikka suursäätila ei kartan tuulissa näytä kovin erilaiselta, ilmamassa ja samalla sää on huomattavasti kylmempää ja kuivempaa kuin tällä viikolla.

  Joulua edeltävällä viikolla sekä lämpötila että sademäärä palaavat ennusteen mukaan melko lähelle vuodenajan keskiarvoa.

  Jouluviikko, kuten jo edellä mainitsin, on ennusteen mukaan lauha ja sateinen. Mitä tämä tarkoittaa itse joulun sään kannalta? Vielä emme tiedä. Kuukausiennuste näyttää koko viikon sään keskiarvon, joten se ei yritä ottaa kantaa yksittäisten hetkien säätilanteisiin. Yhtä mahdollisia ovat se, että jouluaattona koko maan kattaa valtava lumimyräkkä kuin se, että koko maassa on harmaata suojasäätä.

  Ensimmäiset näkemykset jouluviikon säästä ovat tässä, mutta tarkempia tietoja pitää, turhauttavaa kyllä, vielä kärsivällisesti odotella.

  Päivitetty 4.12. 12.38

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 8.12.
  +6,8 °C
   
  Kylmin paikka 8.12.
  -28,1 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +6,4 °C
  2.12.
  Viime viikon kylmin paikka
  Salla-Naruska
  -22,0 °C
  27.11.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +10,9 °C
  2.11.
  Viime kuun kylmin paikka
  Salla-Naruska
  -22,0 °C
  27.11.

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa