Rovaniemi

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Helteistä heinäkuuta

Päivitetty 10.7. 23.20

Tällä viikolla lähes koko maassa on lämpimämpää kuin tavanomaisesti, Lapissa on selvästi normaalia lämpimämpää. Alkuviikolla Lapissa on jo mitattu yli 28 °C. Lämpötila kohoaa hyvinkin 30 °C:een pohjoisessa loppuviikolla. Myös Ruotsissa ja Norjassa sekä laajalti Länsi-Euroopassa on selvästi normaalia lämpimämpää. Maamme itäosassa viikon keskimääräinen lämpötila on paikoin tavanomainen, kun itään on ulottunut pilviä Suomen itä- ja eteläpuolen matalapaineen alueista. Itäisessä Euroopassa ja aivan lounaassa on enimmäkseen tavanomaista tai viileämpää kuin normaalisti.

Ensi viikolla lomailijoita hellii hyvin lämmin sää. Ennusteet näyttävät jopa entisestään lämpenevää. Myös Keski-Euroopassa on selvästi normaalia lämpimämpää ja sää lämpenee myös Itä-Euroopassa.

Kuukausiennusteen kolmantena viikkona normaalia lämpimämpi sää näyttäisi jatkuvan suuressa osassa Eurooppaa. Aivan etelässä on tavanomaisempaa. Suuria muutoksia ei näy vielä 30. heinäkuuta alkavana viikkonakaan.

Kuivempaa kuin normaalisti

Nyt kuluvana viikkona on laajalti poutaista, etelässä on alkuviikolla satanut paikoin. Viikon edetessä lämpimään ilmaan voi kehittyä ukkoskuuroja. Koko viikon sademäärä jäänee kuitenkin normaalia vähäisemmäksi. Keskimääräinen heinäkuun sademäärä on 75 mm. Myös muualla Pohjois- ja Länsi-Euroopassa on kuivaa. Sen sijaan matalapaineen alue tuo Itä- ja Keski-Eurooppaan paikoin normaalia enemmän sadetta.

Ensi viikolla tavanomaista kuivempi sää jatkuu Suomessa. Myös Keski-Euroopassa näyttää vähäsateiselta. Sen sijaan Atlantilla olevat matalapaineet liikkuvat idemmäksi ja tuovat sateita länteen. Myös kaakossa on matalapaineen alue sateineen.

Kolmantena viikkona sääolot tasaantuvat kuukausiennusteelle tyypillisesti. 30. heinäkuuta alkavana viikkona sää näyttäisi muuttuvan sateisemmaksi Pohjois-Euroopassa, jos Atlantin matalapaine pääsee liikkumaan idemmäksi.

Päivitetty 10.7. 23.20Copyright © Foreca Oy