Paikanna

  Kuukausiennuste

  Elokuun loppuun mahtuu lämpöä ja sateita

  Elokuussa pitkään jatkunut kuiva sääjakso on muuttunut epävakaisemmaksi. Pohjois-Atlantilla on laaja matalapaine, joka ohjaa meille sadealueita lounaasta. Samalla lounaistuuli tuo meille myös lämmintä ilmaa.

  Alkanut viikko on lämpötilojen osalta tavanomainen. Vaikka ilmamassa on lämmintä, ajoittaiset pilvi- ja sadealueet viilentävät säätä ja lämpötilat pysyttelevät pääosin 15 ja 20 asteen välissä.

  Ensi viikolla Välimereltä virtaa hyvin lämmintä ilmaa Itä-Euroopan yli Venäjälle. Samalla tätä lämpöä riittää myös Suomeen ja lämpötilat ovat siis jonkin verran tavanomaisia lukemia korkeampia. Tämä voisi aurinkoisina päivinä tarkoittaa jopa hellelukemia.

  Elokuun viimeisellä viikolla tilanne palaa jälleen kohti normaalia, pieni mahdollisuus on vielä vuodenaikaan nähden lämpimään säähän. Syyskuun alkaessa lämmin ilmamassa näyttäisi vetäytyvän kauemmas Itä- ja Kaakkois-Eurooppaan.

  Rankkasateita ja ukkosia

  Elokuu on tyypillisesti yksi vuoden sateisimpia kuukausia. Kuluvalla viikolla useimmat sadealueet liikkuvat juuri maan pohjoisosan yli, niinpä siellä sademäärät kasvavat normaalia suuremmiksi.

  Ensi viikon lämpenemisen yhteydessä sademäärät kasvavat huomattavan suuriksi myös muualla maassa. Suomen sijaitessa idän lämpimän ilmamassan reunalla, syntyy otolliset olosuhteet voimakkaille ukkosille, joiden yhteydessä vettä tulee reilusti.

  Elokuun viimeisellä viikolla sää muuttuu oleellisesti kuivemmaksi, eikä vielä syyskuun alku tee tästä poikkeusta.

  Päivitetty 13.8. 11.27

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 16.8.
  +22,5 °C
   
  Kylmin paikka 16.8.
  +2,7 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +25,5 °C
  10.8.
  Viime viikon kylmin paikka
  -3,5 °C
  10.8.
  Viime viikon sateisin paikka
  Salo-Kärkkä
  56,7 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +33,7 °C
  28.7.
  Viime kuun kylmin paikka
  -1,7 °C
  5.7.
  Viime kuun sateisin paikka
  93,4 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa