Paikanna

  Kuukausiennuste

  Talvilomakausi alkaa normaalia lämpimämmässä säässä

  Kuluva, 11. helmikuuta alkanut viikko on Suomessa selvästi tavanomaista lämpimämpi; matalapaineiden reitti kulkee maan yli ja lämmintä ilmaa virtaa pohjoiseen asti. Samalla viikon puolivälin jälkeen voimakas länsivirtaus saa aikaan föhn-tuulia, jotka nostavat lämpötilaa entisestään etenkin lännessä. Lämpötila voi kohota ajoittain koko maassa nollan vaiheille tai paikoin jopa useita asteita sen yläpuolelle. Tavanomainen päivälämpötila on helmikuun puolivälissä etelässä vajaa viisi astetta pakkasta, Lapissa -10 asteen vaiheilla.

  Etelä-Suomen talvilomaviikolla eli 18. helmikuuta alkavalla viikolla keskimäärin läntinen ilmavirtaus jatkuu ja sää on edelleen normaalia lämpimämpi, kuten myös helmikuun viimeisellä viikolla. Maaliskuun alussa 4. päivä alkava viikko lähestyy kuukausiennusteen mukaan jo tavanomaista lämpötilaa, joka on päivällä etelässä vielä hieman pakkasen puolella ja Lapissa -5...-10 astetta.

  Euroopassa on myös keskimäärin tavallista lämpimämpää kuluvasta viikosta maaliskuun alkuun asti, mutta helmi-maaliskuun vaihteessa Pohjois-Venäjältä Lähi-itään ulottuvalla alueella on mahdollisesti jo tavanomaista kylmempää.

  Euroopassa laajalti kuivaa

  Suomen yli kulkee matalapaineita sekä kuluvalla että seuraavalla, 18. helmikuuta alkavalla viikolla. Sademäärä on hieman tavanomaista suurempi idässä ja pohjoisessa, mutta sateet tulevat edelleen enimmäkseen lumena.

  Helmikuun viimeisellä ja maaliskuun ensimmäisellä viikolla sademäärä on lähellä tavanomaista.

  Kuluvalla viikolla vahvistuva korkeapaine pitää suuren osan läntistä ja eteläistä Eurooppaa ajankohtaan nähden tavanomaista kuivempana. Helmikuun puolivälin jälkeen korkeapaine siirtyy hieman itään ja normaalia kuivempi alue on Etelä- ja Keski-Euroopassa, Atlantin rannikolla on paikoin tavanomaista sateisempaa. Helmikuun viimeisellä viikolla lännessäkin voi kuitenkin olla jälleen kuivaa.

  Maaliskuun ensimmäisellä viikolla sademäärä on suuressa osassa Eurooppaa lähellä normaalia, mutta Atlantin rannikolla on kuukausiennusteen mukaan paikoin tavallista sateisempaa ja Kaakkois-Euroopassa kuivempaa.

  Päivitetty 12.2. 11.03

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 17.2.
  +5,1 °C
   
  Kylmin paikka 17.2.
  Kittilä-Lentoasema
  -20,4 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +8,3 °C
  15.2.
  Viime viikon kylmin paikka
  -25,4 °C
  13.2.
  Viime viikon sateisin paikka
  36,0 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +6,2 °C
  1.1.
  Viime kuun kylmin paikka
  -38,7 °C
  27.1.
  Viime kuun sateisin paikka
  91,0 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa