Paikanna

  Kuukausiennuste

  Maaliskuu jatkuu lauhana

  Kuluvalla, 18. maaliskuuta alkaneella viikolla Suomessa vallitsee keskimäärin läntinen ilmavirtaus ja sää on tavanomaista lämpimämpi. Lämpötila nousee ajoittain paikoin Lapissakin nollan vaiheille tai hieman sen yläpuolelle, maan etelä- ja keskiosassa päivälämpötila on enimmäkseen 0...+5 astetta. Maaliskuun puolivälissä tavanomainen päivän ylin lämpötila on maan etelä- ja paikoin keskiosassa hieman nollan yläpuolella, muualla maassa vajaa kymmenen astetta pakkasen puolella.

  Sää jatkuu edelleen lämpimänä vielä maaliskuun lopun ja huhtikuun alkupuolen ajan. Huhtikuun puolivälissä ajankohdan tavanomainen päivälämpötila on lähes koko maassa nollan yläpuolella, maan etelä- ja keskiosassa jo +5 asteen vaiheilla tai sen yläpuolella. Öisin on edelleen pakkasta, mutta siitä huolimatta terminen kevät on tavallisesti alkanut jo monin paikoin.

  Länsivirtaus tuo lämmintä ilmaa myös suureen osaan muuta Eurooppaa, mutta lännessä lämpötila on kuluvalla viikolla paikoin tavanomainen tai tavallista kylmempi. Maaliskuun lopussa lähes koko Euroopassa on kuitenkin jo tavanomaista lämpimämpää ja sää jatkuu enimmäkseen lämpimänä vielä huhtikuun alkupuolen ajan.

  Kuluvalla viikolla sateista

  Läntisen ilmavirtauksen mukana Suomeen saapuu kuluvalla viikolla useita matalapaineita ja sademäärä on tavanomaista suurempi sekä Suomessa että monin paikoin myös muualla Pohjois-Euroopassa. Korkeapaineen alue pitää Etelä- ja Keski-Euroopan sen sijaan ajankohtaan nähden normaalia kuivempana.

  Maaliskuun viimeinen viikko on edelleen suuressa osassa Eurooppaa kuiva, mutta Suomessa sademäärä on lähellä tavanomaista. Norjan rannikolla sää pysyy tavallista sateisempana.

  Huhtikuun alkupuolella sademäärä on Suomessa edelleen normaali ja lähestyy tavallista myös suuressa osassa muuta Eurooppaa, mutta lounaassa sää muuttuu vähitellen sateisemmaksi.

  Suomessa lumensyvyys on monin paikoin suurimmillaan maaliskuun puolivälissä, Lapissa kuun vaihteessa tai hieman huhtikuun puolella. Suurin osa kuluvan viikon ja todennäköisesti myös maaliskuun viimeisen viikon sateista tuleekin pohjoisessa vielä lumena.

  Päivitetty 19.3. 19.21

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 22.3.
  +8,6 °C
   
  Kylmin paikka 22.3.
  -16,8 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +4,1 °C
  15.3.
  Viime viikon kylmin paikka
  -32,9 °C
  11.3.
  Viime viikon sateisin paikka
  36,2 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  Maarianhamina-Lentoasema
  +9,7 °C
  24.2.
  Viime kuun kylmin paikka
  -39,1 °C
  5.2.
  Viime kuun sateisin paikka
  103,0 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa