Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Mittarissa taas 30 astetta, jatkuvatko superhelteet juhannukseen?
  Uutiset |

  Mittarissa taas 30 astetta, jatkuvatko superhelteet juhannukseen?

  Lähipäivinä hellelukemat kohoavat lähelle ennätyslukemia, mutta riittääkö superhelteitä juhannukselle asti? 

  Helteet muuttuvat päivä päivältä tukalammiksi. Eilen lauantaina elohopea kohosi Heinolassa 30,2 asteeseen myöhään iltapäivällä. Tänään lämpötilat ovat nousemassa yleisemmin yli 30 asteeseen maan etelä- ja itäosassa, ensimmäisenä 30 astetta ylittyi jo puolen päivän jälkeen Nurmijärvellä. Lähipäivinä on hyvinkin mahdollista päästä kesäkuun ennätystä lähenteleviin 32...34 asteen lukemiin.

  Helle 200621
  Hellelukemia sunnuntaina iltapäivällä. Kuva: Foreca

  Lämmin helteinen ilmamassa kattaa tällä hetkellä suuren osan Eurooppaa ulottuen Pohjois-Afrikasta ja Välimereltä Itä-Euroopan ja Baltian yli meille. 

  t850_200621
  Helteet yltävät Välimereltä Skandinaviaan ja Suomeen asti. Kuva: Foreca

  Suomen kaakkoispuolella on laaja korkeapaine joka ohjaa lounaasta saapuvat matalapaineet sateineen pääasiassa Pohjois-Suomeen. Ensi viikon kuluessa korkeapaine hieman heikkenee ja tällöin sää muuttuu epävakaisemmaksi myös maan etelä- ja keskiosassa.

  ma_200621
  Maanantaina sateita tulee lähinnä pohjoisessa. Kuva: Foreca

  Epävakaisessa, kuumassa säässä muodostuu iltapäivisin sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla hyvinkin voimakkaita. Samalla sateet hieman viilentävät päivälämpötiloja.

  ke_200621
  Keskiviikoksi sade- ja ukkoskuurot yleistyvät koko maassa. Kuva: Foreca

  Entä juhannus, riittääkö helteitä viikon lopulle asti? Lämpötilojen suhteen tilanne näyttää hyvältä. Tiistaina ja keskiviikkona kuumimmillaan oleva ilmamassa siirtyy hieman itään, mutta vielä jatkossa päivälämpötilat pysyttelevät aurinkoisilla alueilla 25 ja 30 asteen välillä, pohjoisessa 20 ja 25 asteen välillä.

  Uimapaikka odottaa polskioita
  Kuva: Reijo Kärkkäinen, 3.6.2021, Isokyrö

  Sateetonta ei juhannuksesta näyttäisi tulevan, ainakin sade- ja ukkoskuuroihin kannattaa varautua maan keskiosassa. Lisäksi ennusteessa näkyy hyvin voimakkaita sateita ja ukkosia Suomen eteläpuolella Baltiassa, on mahdollista että nuo sateet saapuvat Suomeen juhannuspäivänä. Tämä ennuste tulee vielä päivittymään useaan kertaan, etelästä saapuvat matalapaineet kun ovat arvaamattomia liikkeissään.

  Joka tapauksessa lämpöä ei juhannuksesta puutu tänä vuonna!

  Kristian Roine

  Päivitetty 20.6. klo 19.19

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa