Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Lapissa −17 astetta ja vielä kylmempää tulossa – lämpötilaero etelään yli 25 astetta
  Uutiset |

  Lapissa −17 astetta ja vielä kylmempää tulossa – lämpötilaero etelään yli 25 astetta

  Kuurankukkia pakkasella.
  Lappiin on virrannut kylmää ilmaa luoteesta. Arkistokuva: Maarit Siitonen

  Lapissa on mitattu kuluvan syyskauden kylmin pakkaslukema tähän mennessä.

  Enontekiön lentoasemalla mittari on näyttänyt perjantaina aamulla −17,0 astetta.

  – Norjanmereltä lähestyvä korkeapaine ja sen mukana Lappiin virrannut kylmä ja kuiva ilma saivat sään kylmenemään nopeasti. Sää selkeni ja tuuli heikkeni. Ensi yö on ennusteiden mukaan vielä kylmempi, joten −20 astetta on täysin mahdollinen, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Etelärannikolla lämpöä on ollut perjantaina aamulla paikoin noin 10 plusastetta, joten lämpötilaero Enontekiön lukemiin on jopa yli 25 astetta.

  Jo eilen alkuyöstä lämpötila laski Enontekiön Näkkälässä −12,4 asteeseen. Lukema on sama kuin syyskauden aiempi kylmin lukema, joka mitattiin Utsjoella 21. lokakuuta.

  Lapissa pakkasta päivisinkin

  Lapissa pysytään laajalti pakkasella myös perjantaina päivällä, lähinnä rannikolla lämpötilat ovat nollan tienoilla.

  Lauantain vastaisen yön kylmimpiä lukemia ennustetaan Käsivarren seudun heikkotuulisille ja selkeille alueille. Lämpötila voi laskea −15…−20 asteeseen, paikallisesti jopa kylmemmät lämpötilat ovat mahdollisia. Muualla Lapin pohjoisosassa on laajalti −10 astetta tai hieman kylmempää, pohjoisessa yölämpötila on monin paikoin −10 asteen molemmin puolin. Pakkanen leviää ensi yönä paikoin myös maan keskiosaan asti, mutta jää näillä alueilla heikoksi.

  Lauantaina pilvisyys lisääntyy ja tuuli on etelälounaista.

  – Lapissa on edelleen pakkasta lauantaina päivällä, mutta sunnuntain vastaisena yönä lähinnä Pohjois-Lapin selkeillä alueilla päästään −10 asteen nurkille tai hieman sen kylmemmälle puolelle. Sunnuntaina sää lauhtuu, sanoo Anna Latvala.

  Lue myös: Kuukausiennuste: Odotatko jo talvea? Tällainen on marraskuun alkupuolen sää – näin meteorologi kommentoi talven alkua

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 30.10. klo 11.47

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa