Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Helleraja rikottu ensimmäistä kertaa tänä vuonna – iso kahtiajako lämpötiloissa
  Uutiset |

  Helleraja rikottu ensimmäistä kertaa tänä vuonna – iso kahtiajako lämpötiloissa

  Hellettä Vaasassa kesäkuun alussa 2019.
  Toukokuu meni tänä vuonna ilman helteitä, mutta kesäkuun 1. päivä toi kesän ensimmäisen hellerajan ylityksen. Arkistokuva / Matti Hietala, Vaasa, 6.6.2019

  Tänään maanantaina on mitattu vuoden ensimmäiset hellelukemat.

  Helleraja rikottiin ensimmäisenä Kankaanpään Niinisalossa Satakunnassa. Kello 17 mennessä päivän korkein lämpötila on Kankaanpään Niinisalon 26,9 astetta. Hellettä on ollut myös seuraavilla paikkakunnilla: Karvia, Kauhava, Pello, Seinäjoki, Turku, Kauhajoki ja Ylitornio. Helteen raja on 25,1 astetta.

  Kittilässä lunta on vielä yli 40 senttimetriä samaan aikaan, kun lämpötilat kipusivat siellä tänään 20–22 asteeseen.

  Lämpötilaerot ovat alkuviikolla suuria aurinkoisemman läntisen Suomen ja pilvisen idän välillä. Esimerkiksi Joensuussa maanantaipäivän korkein lämpötila kello 17 mennessä on 15,5 astetta.

  Huomenna tiistaina lännestä Lappiin ollaan laajalti 19–24 asteessa, aurinkoisimmilla alueilla on helteen mahdollisuus. Idässä ja etelässä lämpötilat ovat 15–20 asteessa, joten lämpötilaerot voivat huomennakin olla lännen ja idän välillä 5–10 astetta.

  – Helteitä tuonut, lämpimämpi ilma väistyy Suomen yltä keskiviikkona, jolloin sää hieman viilenee. Loppuviikolla vähitellen epävakaistuva sää ja pilvisyys pitävät lämpötilojen nousua aisoissa, sanoo Forecan meteorologi Jenna Salminen.

  Viikon edetessä 20 asteen lukemat ovat mahdollisia, sateissa on viileämpää. Viikonloppuna saatetaan jälleen päästä paikoin 20 asteen yläpuolelle.

  1.6.2020 kello 17: Päivitetty lämpötiloja ja paikkakuntia.

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 1.6. klo 21.26

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa