Brändö

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Juhannussää altis muutoksille

Päivitetty 12.6. 15.27

Tällä viikolla ilmamassat vuorottelevat Suomen yllä. Viikon puolivälissä pohjoisesta saapuva ilmamassa viilentää sään ja etenkin yöt ovat kylmiä. Viikonlopuksi kylmä ilmamassa vaihtuu lämpimään, ja lämpötila kohoaa laajalti kahdenkymmenen asteen paikkeille, Lapissa on hieman viileämpää. Lounais-Eurooppaan kulkeutuu sateita ja viileämpää ilmaa, mutta loppuviikosta sää on muuttumassa lämpimämmäksi. Itäpuolella Eurooppaa sää lämpenee viikonvaihdetta kohden ja viikko on kokonaisuudessaan normaalia lämpimämpi.

Juhannusviikon ennuste on yhä hyvin epävakaa. Suomen yli kulkee suihkuvirtaus, ja muutokset siinä tietävät muutoksia ennusteeseen. Tämän hetken ennusteen mukaan kylmä ilmamassa näyttäisi pysyttelevän poissa ja viikosta olisi tulossa keskimääräistä lämpimämpi. Keski-Euroopan ylle muodostuvan korkeapaineen alueella viikosta on tulossa tavanomaista lämpimämpi. Etelä-Eurooppaan kulkeutuu viileämpää ilmaa matalapaineen mukana.

Kuunvaihteessa tavanomaista lämpimämpi sää jatkuu laajalti Euroopassa. Myös Suomessa lämpöolot vaikuttaisivat olevan tavanomaiset tai normaalia lämpimämmät. Välimerelle kulkeutuu yhä viileää ilmaa, ja täten eteläisen Euroopan rannikolla voi olla tavanomaista kylmempää.

Juhannuksen sateet painottumassa pohjoiseen

Kuluvalla viikolla sateita ohjautuu Atlantilta Etelä-Eurooppaan ja normaalia sateisempaa säätä on odotettavissa pitkälle Kaakkois-Eurooppaan asti sekä osaan Keski-Eurooppaa. Toinen matalapaineiden reitti kulkee Euroopan pohjoispuolelta. Siispä Suomessa sekä pohjoisessa Keski-Euroopassa viikko jää normaalia kuivemmaksi.

Juhannusviikolla suihkuvirtaus ohjaa matalapaineita Euroopan pohjoisosaan ja sää on epävakaista. Toistaiseksi viikko vaikuttaisi Suomen pohjoisosassa normaalia sateisemmalta, etelässä kuivemmalta. Muutokset suihkuvirtauksessa vaikuttavat kuitenkin matalapaineiden reittiin ja täten siihen, mihin sateet lopulta päätyvät. Keski-Euroopassa korkeapaine pitää sään normaalia kuivempana. Etelään kulkeutuvan matalapaineen reitillä on sateisempaa.

Kuunvaihteessa matalapaineiden reiteissä ei ole huomattavissa sen suurempaa muutosta. Euroopan keskiosassa on edessä tavanomaista kuivempaa säätä. Sateet liikkuvat pääosin Etelä-Euroopassa sekä Euroopan pohjoispuolella.

Päivitetty 12.6. 15.27Copyright © Foreca Oy