Paikanna

  Kuukausiennuste

  Kuukausiennuste: Kevättä vai takatalvia?

  Sää on Suomessa tällä viikolla selvästi ajankohdan tavanomaisia lukemia lämpimämpää. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan mitata jopa kymmenen asteen lämpötiloja. Säähän on kuitenkin tulossa iso muutos jo viikonlopun aikana. Kylmää ilmaa alkaa virrata Suomeen pohjoisesta.

  – Lämpötilat putoavat jopa lähes kymmenellä asteella. Ensi viikon sää on vaihtelevaa. Lumisateita voi tulla etelässä asti, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Lämpötilat ovat ensi viikon alussa päivisin maan etelä- ja keskiosassa hieman nollan yläpuolella, pohjoisessa ajoittain vähän pakkasella. Öisin on pakkasia etelässä asti.

  Kuukausiennusteen mukaan ensi viikon lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa melko tavanomaisia, maan pohjoisosassa on hieman tavanomaista kylmempää. Huhtikuun 6. ja 13. päivä alkavilla viikoilla sää näyttää maan etelä- ja keskiosassa 1–2 astetta keskimääräistä lämpimämmältä, maan pohjoisosassa lämpötilat ovat tavanomaisia.

  Tilastojen mukaan ajankohdan keskimääräiset ylimmät lämpötilat ovat maalis-huhtikuun vaihteessa maan eteläosassa 4–6 asteessa, maan keskiosassa 2–4 asteessa, suuressa osassa Lappia ja Kainuussa 0–2 asteessa ja Pohjois-Lapissa enimmäkseen nollassa tai hieman pakkasella.

  Muualla Euroopassa tämä ja ensi viikko ovat kuukausiennusteen mukaan laajalti tavanomaista kylmempiä. 6. huhtikuuta alkavalla viikolla lämpötilat ovat Euroopassa melko lähellä keskimääräisiä. 13. huhtikuuta alkavalla viikolla läntisessä Euroopassa ollaan yhä tavanomaisissa lukemissa, mutta itäiseen Eurooppaan ennustetaan keskimääräistä lämpimämpää säätä.

  Lumisateet yhä mahdollisia koko maassa

  Tällä viikolla sateet jäävät Suomessa vähäisiksi, aurinkoakin nähdään laajalti. Sää on kuitenkin tuulista.

  Ensi viikosta alkaen kuiva korkeapainevoittoinen sää muuttuu jälleen matalapainesääksi. Sateet yleistyvät ensi viikolla ja voivat tulla lumena etelässä asti, kun sää kylmenee. 6. huhtikuuta alkavalla viikolla Suomen sateiden ennustetaan olevan tavanomaisia. 13. huhtikuuta alkavalla viikolla puolestaan maan etelä- ja keskiosaan ennakoidaan hieman keskimääräistä runsaampia sateita.

  Keskisessä Euroopassa sateet ovat tällä viikolla tavanomaista vähäisempiä, eteläisessä Euroopassa Välimeren ympäristössä sen sijaan tavallista runsaampia. Myös ensi viikolla Välimeren ympäristössä on ennusteen mukaan tavanomaista sateisempaa.

  Päivitetty 24.3. 13.27

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 28.3.
  4,0 mm
   
  Lämpimin paikka 28.3.
  +11,5 °C
   
  Kylmin paikka 28.3.
  -12,8 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  28,5 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +9,3 °C
  19.3.
  Viime viikon kylmin paikka
  -30,2 °C
  21.3.
   
  Viime kuun sateisin paikka
  107,4 mm
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +9,0 °C
  17.2.
  Viime kuun kylmin paikka
  -32,3 °C
  26.2.

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa