Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Epävakainen sääviikko: Luvassa sekä sadekuuroja että pari hellepäivää
  Uutiset |

  Epävakainen sääviikko: Luvassa sekä sadekuuroja että pari hellepäivää

  Ukkosta ilmassa.
  Sää on elokuun ensimmäisellä viikolla epävakaista. Arkistokuva: Heidi Multanen, Rasivaara

  Sää on kesäisin meillä usein epävakaista. Elokuun ensimmäinen viikko vietetäänkin suomalaisille tutussa säässä, jossa vuoroin paistaa, vuoroin sataa, ja viikon edetessä lämpötila nousee jopa helteiseksi asti.

  Ilmavirtaus käy Suomeen koko viikon ajan etelälounaasta. Sää on meillä vaihtelevaa, sillä olosuhteet ovat suotuisat sadekuurojen syntymiselle ja Suomen yli liikkuu viikon mittaan myös jokunen laajempi sadealue.

  Yleiskuvaltaan viikon sää on kuitenkin vaihtelevuudesta huolimatta pikemmin aurinko- kuin sadevoittoinen.

  Maanantaina sadealue kärkkyy kaakossa

  Maanantai, elokuun ensimmäinen päivä, on yleisesti ottaen Suomessa aurinkoinen päivä. Iltapäiväkuuroja tulee paikoin, erityisesti maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Etelä-Lapin suunnalla sekä Pohjois-Lapissa itärajan tuntumassa.

  Sääennuste maanantaille 1.8.2022
  Sääennuste maanantaille 1.8.2022. Kuva: Foreca

  Suomea lähestyy kuitenkin kaakosta sadealue. Iltapäivän ja illan sää pilvistyy osassa Etelä- ja Itä-Suomea, ja aivan kaakkoon leviää päivän ja illan aikana myös sateita.

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  Artikkeli jatkuu

  Kaakon sadealueen ennusteeseen liittyy epävarmuutta, ja sen reitin sekä tarkan ajoituksen muuttumiseen kannattaa varautua.

  Maanantain päivälämpötila on 20–24 astetta, Keski- ja Pohjois-Lapissa 16–20 astetta.

  Tiistai tuo runsaampia kuurosateita

  Tiistain vastaisena yönä kaakon sadealue liikkuu maan itäosaa pitkin kohti pohjoista. Muualla on poutaista ja pilvisyys vaihtelee alueittain. Yölämpötila pysyy lähes koko maassa pääosin 10 asteen yläpuolella.

  Sääennuste tiistaille 2.8.2022.
  Sääennuste tiistaille 2.8.2022. Kuva: Foreca

  Tiistaiaamuun mennessä maan itäosan sadealue on jo väistynyt suuresta osasta maata, Pohjois-Karjalassa sateita tulee yhä.

  Tiistai on melko aurinkoinen päivä, mutta lännestä saapuu maan länsi- ja pohjoisosaan kuurosateita, ja idässäkin voi tulla jokunen kuuro. Koko maassa kannattaa siis varautua ainakin yksittäisiin, ajoittaisiin kuuroihin.

  Tiistain päivälämpötila on maanantaista alhaisempi, lähes koko maassa on 15–20 astetta. Etelässä lämpötila voi nousta 21–22 asteen tienoille.

  Keskiviikko on edellispäiviä pilvisempi

  Keskiviikon vastaisena yönä sää poutaantuu maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisessa on vielä pilvistä ja kuurosateitakin voi tulla. Maan etelä- ja keskiosassa selkeillä alueilla lämpötila voi pudota alle 10 asteen, muualla ollaan 10 asteen tuntumassa.

  Sääennuste keskiviikolle 3.8.2022.
  Sääennuste keskiviikolle 3.8.2022. Kuva: Foreca

  Päivä on maanantaita ja tiistaita pilvisempi, vaikka monin paikoin aurinkokin näyttäytyy pilvien välistä. Sadekuuroja tulee etenkin etelässä, lännessä ja pohjoisessa.

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  Artikkeli jatkuu

  Päivälämpötila on 20 asteen tuntumassa, Lapissa hieman alle 20 asteessa.

  Torstai ja perjantai ovat hellepäiviä

  Sää lämpenee loppuviikolla, vaikka pilvisyydeltään vaihteleva sää paikallisine sadekuuroineen jatkuu yhä. Helleraja ylittyy ennusteen mukaan torstaina etelässä, perjantaina laajemmalla alueella Suomessa.

  Sääennuste torstaille ja perjantaille 3. ja 4.8.2022.
  Sääennuste torstaille ja perjantaille 3. ja 4.8.2022. Kuva: Foreca

  Enimmillään perjantaina lämpötila voi nousta paikallisesti 27–28 asteen tienoille. Lämpimimmät alueet tiedetään paremmin vasta viikon edetessä.

  Viikonloppu saattaa tuoda runsaat sateet

  Ennusteen mukaan lämpimin ilmamassa väistyy viikonloppuna, väistymiseen saattaa liittyä runsaita sateita. Myös ukkonen on mahdollista. Lämpötilat putoavat samalla jopa viikon aiempia lukemia viileämmiksi, mahdollisesti koko maassa 20 asteen alapuolelle.

  Joanna Rinne
  meteorologi

  Katso yli 100 paikkakunnan ennuste:

  Päivitetty 1.8.2022 klo 10.01

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Viimeksi katsomasi paikat