Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Piinaviikon sää: ”Viikon alkupuoli ei ole ollenkaan piinallinen”…
Uutiset |

Piinaviikon sää: ”Viikon alkupuoli ei ole ollenkaan piinallinen” – mutta mitä tapahtuu pääsiäisen alla ja pääsiäisenä?

Lumikuuro Oulujoella.
Sää on tällä viikolla vaihtelevaa. Kuva: Pekka Hatunen, Vaala, 3.4.2022

Tiistai ja keskiviikko ovat suuressa osassa maata poutaisia, aurinkoakin nähdään. Lämpötilat kipuavat alkuviikolla paikoin jopa 10 asteen vaiheille. Loppuviikolla sää on kuitenkin viilenemässä pohjoistuulessa. Etenkin torstaille ja perjantaille odotellaan sateita, tulossa on niin lunta, räntää kuin vettäkin. Myös sunnuntaina pääsiäispäivänä on tämän hetken ennusteen mukaan liikkeellä paikallisia lumisateita.

Huhtikuu on alkanut viileänä, mutta lämpötilat ovat nyt väliaikaisesti nousussa. Hiljaisen viikon eli piinaviikon sää jatkuu laajalti poutasäässä tiistaina ja keskiviikkona. Osassa maata nähdään myös aurinkoa.

– Viikon alkupuoli ei ole ollenkaan piinallinen. Lämpötilat ovat lähellä ajankohdalle tavanomaisia lukemia, Forecan meteorologi Juha Föhr toteaa.

Tiistaina ja keskiviikkona 10 asteen lukemat mahdollisia paikoin

Jo maanantaina etelässä on mitattu 8–9 asteen lämpötiloja, Ahvenanmaalla on ollut lähes 10 astetta.

Tiistai on etelässä ja maan keskivaiheilla poutainen ja laajalti aurinkoinen päivä, Lapissa on pilvisempää. Lapissa tulee vielä aamulla lumikuuroja.

Päivälämpötilat ovat tiistaina maan etelä- ja keskiosassa yleisesti yli 5 asteessa, paikoin etelässä voidaan päästä 10 asteen tienoille. Itä- ja Pohjois-Lapissa jäädään enimmäkseen −1 ja 3 asteen välille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Ennuste tiistai-iltapäivälle 12.4.2022.
Ennuste tiistai-iltapäivälle 12.4.2022.

Keskiviikon vastaisena yönä pakkasta on laajalti 5 astetta, paikoin enemmänkin.

Keskiviikkona Suomea lähestyy jo matalapaine lännestä. Pilvisyys lisääntyy etenkin Länsi- ja Pohjois-Suomessa, idässä vasta illalla. Pohjois-Lappiin leviää päivän mittaan lumisateita.

Ennuste keskiviikkoiltapäivälle 13.4.2022.
Ennuste keskiviikkoiltapäivälle 13.4.2022.

Päivälämpötila on keskiviikkona etelässä 6–10 astetta, maan keskiosassa 5–8 astetta ja pohjoisessa enimmäkseen −1 ja 6 asteen välillä.

Torstaina ja perjantaina viilenevää ja sateita – tulossa lunta, räntää ja vettä

Torstaina matalapaine tuo Suomeen sateita.

– Sateita tulee kiirastorstaina koko maassa. Sateet ovat alkuun laajalti lunta. Sakeimmat lumi- ja räntäsateet tulevat aamupuolella maan etelä- ja länsiosassa. Päivällä sataa räntää ja vettä, pohjoisessa myös lunta. Iltaa kohti sateet muuttuvat jälleen monin paikoin lumisemmiksi, Juha Föhr kertoo.

Enimmillään lunta voi sataa torstaina paikoin 5–10 senttimetriä, mutta sateiden olomuoto siis vaihtelee laajalti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Sää kylmenee torstaina alkuviikon lukemista. Torstain päivälämpötila on laajalti 2–4 astetta, Luoteis-Lapissa nollan vaiheilla. Pohjoistuuli alkaa voimistua.

Ennuste torstai-iltapäivälle 14.4.2022.
Ennuste torstai-iltapäivälle 14.4.2022.

Sateita tulee vielä perjantainakin. Pohjoistuuli on kohtalaista tai navakkaa ja puuskaista.

– Pitkäperjantai on tuulinen. Aamulla lumisateisin alue on idässä ja maan keskivaiheilla. Lumisateet liikkuvat kohti etelää niin, että iltapäivällä lunta sataa etelässä voimistuvan pohjoistuulen kera. Lapissa tulee lumikuuroja, Juha Föhr ennustaa.

Perjantaina päivälämpötila on laajalti 2–5 astetta, Pohjois-Lapissa −3 ja 1 asteen välillä.

Lauantain vastaisena yönä lämpötilat ovat etelän nollan paikkeilta maan keski- ja pohjoisosan heikkoon pakkaseen.

Miltä näyttää lauantain ja pääsiäispäivien sää?

Lauantai on poutainen päivä, etenkin etelässä ja idässä myös aurinkoinen. Muualla pilvisyys lisääntyy vähitellen. Pohjoistuuli puhaltaa edelleen.

Lauantain päivälämpötila on 5 asteen molemmin puolin, Pohjois-Lapissa sekä Kainuun ja Koillismaan itärajalla ollaan nollan tienoilla.

Myöhään lauantaina illalla Pohjois-Lappiin leviää tämän hetken ennusteen mukaan jo lumisateita.

Pääsiäispäivänä sunnuntaina liikkeellä on näillä näkymin paikallisia lumisateita pohjoisesta etelään. Lämpötilat voivat jäädä alle 5 asteen, lumisateissa vain 1–2 asteeseen.

Pajuihin alkaa ilmestyä pajunkissoja maan etelä- ja keskiosassa usein maaliskuussa.
Kuva: Maarit Siitonen, Jyväskylä, 23.3.2022

Toinen pääsiäispäivä maanantai näyttää poutapäivältä. Sää myös hieman lämpenee sunnuntain lämpötiloista niin, että noin 5 asteen lukemiin yllettäisiin pitkälti Lapissa asti.

Tämän hetken ennusteissa pääsiäisen jälkeen tiistaina näkyy jo jälleen paikoin etelässä ja lännessä 10 plusastetta, mutta sen jälkeen sää olisi mahdollisesti jälleen viilenemässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Lue seuraavaksi: Loppukevään ja kesän ennuste: Tällaista pitkää ennustetta ei ole hetkeen nähty – katso, miltä näyttää touko–heinäkuun jakso!

Karita Kontula-Sokka

Päivitetty 11.4.2022 klo 17.26

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat