Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Viikonlopun sää: ihanaa aurinkoa ja rankkasateita ukkosineen – sataako sinun kotikulmillasi?
  Uutiset |

  Viikonlopun sää: ihanaa aurinkoa ja rankkasateita ukkosineen – sataako sinun kotikulmillasi?

  Auringonlasku
  Kuva: Sirpa Jyske, Toisvesi 19.7.

  Viikonloppuna sateet aluksi rauhoittuvat, mutta sunnuntaina yltyvät taas. Sadetta voi paikoin tulla hyvinkin runsaasti, ja ukkosen ryske voi säestää kaatosateen kahinaa.

  Sateita on tullut viime päivinä Suomessa runsaasti, tämän viikon aikana paikoin jopa lähes 50 mm. Sateet hellittävät hetkeksi; perjantaina ja lauantaina tulee vain hyvin paikallisia ja vähäisiä kuuroja. Päivälämpötilat nousevat lämpimimmillään reilusti 20 asteen yläpuolelle, kun taas viileimmillä alueilla Suomessa jäädään 15 asteen tuntumaan.

  Viikonlopun sää
  Kuva: Foreca
  Viikonlopun lämpötilat
  Kuva: Foreca

  Perjantai 31.7.

  Perjantaina sää on suuressa osassa maata aurinkoinen. Maan etelä- ja keskiosan yli liikkuu aamun ja aamupäivän aikana vähäisiä sadekuuroja kohti etelää, ja maan eteläosan sisämaassa voi tulla jokunen iltapäiväkuuro. Muuten sää on koko maassa poutainen. Aurinkoisinta on lännessä, kun taas idässä on pilvisempää; etenkin Pohjois-Karjalan, Kainuun, Koillismaan ja Itä-Lapin seutuvilla.

  Perjantain päivälämpötila nousee etelässä ja lännessä sekä Meri-Lapissa 19-22 asteeseen, idässä ja suuressa osassa maan pohjoisosaa ollaan 15-19 asteessa.

  Lauantai 1.8.

  Sää selkenee perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Lauantai onkin laajalti aurinkoinen, iltapäiväksi kasvaa kumpupilviä. Selkein taivas löytyy lauantainakin länsirannikon tuntumasta. Sateita ei lauantaina ole luvassa juuri lainkaan, Lapissa voi tulla yksittäisiä vähäisiä iltapäiväkuuroja. 

  Päivälämpötiloissa ei tapahdu lauantaiksi suuria muutoksia, lännessä ja lounaassa elohopea voi nousta jopa 23 asteeseen ja hyvin paikallisesti sen ylikin.

  Sunnuntai 2.8.

  Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Pohjois-Pohjanmaalle leviää luoteesta Ruotsin puolelta sateita. Yön ja aamun aikana ne leviävät myös maan länsi- ja keskiosaan ja siitä koko maan etelä- ja keskiosaan. Kuurosateisiin voi kehittyä myös ukkosia etenkin iltapäivän aikana. Kuurosadealue pysyy Suomen yllä pitkälle seuraavaan yöhön asti. Sadetta on ennustettu tulevan sunnuntain aikana jopa 15-30 mm, paikallisesti runsaissa kuuroissa sitä voi tulla enemmänkin. Runsaimmat sateet tulevat maan keski- ja itäosassa.

  Kuuroista huolimatta sateiden välissä aurinko pääsee myös paistamaan ajoittain.

  Lapissa sateet jäävät sunnuntaina vähemmälle, mutta kuuroja on silti odotettavissa etenkin Etelä-Lapissa, yksittäisinä myös Keski- ja Pohjois-Lapissa. Pilvisyys on Lapissa vaihtelevaa.

  Maan etelä- ja länsiosassa päivälämpötilat pysyvät edellispäivien tasolla eli 19-22 asteessa, idässä on 17-20 astetta. Pohjoisessa sää on hieman edellispäiviä viileämpää, lämpötila vaihtelee Pohjois-Lapin jopa vain 13 asteesta Oulun seudun lähes 20 asteeseen.

  Osuvatko rankkasateet sinun kohdallesi? Tarkista ennuste sivuiltamme 
  foreca.fi!

  Joanna Rinne

  Päivitetty 30.7. klo 13.54

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Foreca Youtubessa: Tervetuloa Suomen helteisimpään kaupunkiin!

  Tervetuloa Suomen helteisimpään kaupunkiin!

  Suomen helteisimmät paikkakunnat löytyvät eteläisen Suomen sisämaasta.

  Julkaistu 14.8.