Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Liikenteessä ongelmia lumisateen, jäätävän sateen ja liukkauden takia…
Uutiset |

Liikenteessä ongelmia lumisateen, jäätävän sateen ja liukkauden takia – myös lentomatkustajien kannattaa varautua viivästyksiin

Linja-auto oli ongelmissa haastavassa kelissä Helsingissä huhtikuussa 2024.
Linja-auto oli vaikeuksissa ja poikittain tiellä haastavassa kelissä Töölössä Helsingissä. Kuva: Anna Ikonen, Helsinki, 23.4.2024

Voimakas lumisade ja jäätävä sade ovat huonontaneet ajokeliä maanantain ja tiistain aikana. Tieliikenteessä onkin sattunut runsaasti onnettomuuksia. Myös joukkoliikenne on ollut ongelmissa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla haasteita on ollut sekä raitiovaunu- että linja-autoliikenteessä. Kaikkien raitiovaunujen ja pikaratikan liikennöinti keskeytettiin sääolojen takia. Haastavat olosuhteet vaikuttavat myös Helsinki-Vantaan lentoaseman lentoliikenteeseen tiistaina.

Lumisade ja jäätävä sade ovat tehneet ajokelistä laajalti huonon tiistaina. Liikenteessä on ollut muun muassa peräänajoja ja tieltä suistumisia. Myös liukkaat kadut, mäet ja risteykset ovat tuottaneet paikoin ongelmia.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että Kauniaisissa tapahtui tiistaina vakava onnettomuus, kun 10-vuotias lapsi menehtyi jäätyään auraustöissä olleen traktorin alle. Tapahtumapaikka sijaitsee lähellä koulua. Länsi-Uudenmaan poliisi selvittää tarkkaa tapahtumankulkua.

Lounais-Suomessa oli tiistaina Lounais-Suomen poliisin mukaan noin 50 onnettomuutta ja liukkaasta kelistä johtunutta poliisitehtävää. Onnettomuudet olivat muun muassa peräänajoja, tieltä ulos ajautumisia ja kylkikolareita. Raskas liikenne oli vaikeuksissa runsaan lumentulon johdosta lähinnä Varsinais-Suomen alueella.

Joukkoliikenteessä ongelmia

Helsingin seudun liikenne HSL kertoo, että joukkoliikenteessä on tiistaina merkittäviä häiriöitä keliolosuhteiden vuoksi. HSL kehottaakin varautumaan myöhästymisiin ja poikkeusreitteihin. Kaikkien raitiovaunujen ja pikaratikan liikenne keskeytettiin tiistaiaamuna sääolojen takia. Häiriö johtui siitä, että ajolangat olivat jäätyneet jäätävän sateen takia. Lisäksi ongelmia oli myös vaihteissa. Kantakaupungin raitiovaunuliikenne ja pikaratikan liikenne ovat kuitenkin käynnistyneet vähitellen uudelleen tiistai-iltapäivän aikana.

HSL kertoo, että bussiliikenteessä on myöhästymisiä ja vuorojen peruutuksia useilla linjoilla. Osalla reittiosuuksista ei kyetä liikennöimään lainkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Takatalvi aiheutti haasteita liikenteessä Helsingissä huhtikuussa 2024.
Helsingin joukkoliikenteessä on ollut ongelmia tiistaina. Kuva: Anna Ikonen, Helsinki, 23.4.2024

Lähijunat ja metro kulkevat tällä hetkellä enimmäkseen normaalisti, mutta I- ja K-junilla on harvennettu vuoroväli.

Myös esimerkiksi Turun seudun joukkoliikenteessä oli laajoja ongelmia tiistain aikana. Illan mittaan liikenne oli palautunut lähes normaaliksi.

VR kertoo, että vaihdeongelmat Tikkurilassa ovat vaikeuttaneet junaliikennettä rataosilla Helsinki-Riihimäki ja Helsinki-Lahti. Tikkurilan kautta kulkeville junille on aiheutunut noin 20–80 minuutin myöhästymisiä. Häiriö voi säteillä myös muihin juniin. Matkustajia pyydetään varautumaan tiistain aikana viivästyksiin matka-ajassa.

Saitko hyvän sääkuvan? Lähetä kuva Forecan sääuutisiin!

Turussa herättiin aamulla lumen kuorruttamaan maisemaan.
Turussa herättiin aamulla lumen kuorruttamaan maisemaan. Kuva: Juhani Peltonen, Turku, 23.4.2024

Varaudu viivytyksiin myös lentoliikenteessä

Lumisade ja jäätävä sade ovat aiheuttanut ongelmia myös lentoliikenteelle. Finavia kertoo sivuillaan, että haastavat talviolosuhteet vaikuttavat Helsinki-Vantaan lentoaseman lentoliikenteeseen tiistaina.

Poikkeuksellisen hankala sää aiheuttaa lentojen myöhästymisiä, koska turvallisuuden varmistamiseksi lentoasematoiminnot ja lennonvalmistelut kestävät normaalia pitempään. Lentomatkustajia kehotetaan varautumaan mahdollisiin viiveisiin ja seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Haastavien olosuhteiden takia saapuvien lentokoneiden määrää on rajoitettu.

Katso videolta lumisateiden ennuste!

Tiistain vastaisena yönä Helsinki-Vantaan lentoasemalla satoi alijäähtynyttä vettä, joka muuttuu jääksi lähes heti, kun se osuu maahan. Tämän takia kiitotien liukkaudentorjuntaa ja lentokoneiden siipien jäänpoistoa on tehtävä vuodenaikaan nähden huomattavasti tavallista enemmän. Lisäksi varhain aamulla alkanut hyvin voimakas lumisade hidastaa toimintaa asematasolla ja kiitoteillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Lue seuraavaksi: Lumikaaos jatkuu, lunta tulee ajoittain sakeasti: ”Karmea ajokeli tähän aikaan vuodesta” – katso sadetutka ja ennuste

23.4.2024: Päivitetty tietoja onnettomuuksista ja joukkoliikenteen tilanteesta.

Foreca

Päivitetty 23.4.2024 klo 19.33

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat