Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Sää lämpenee tällä viikolla – etelässä jopa 20 astetta
  Uutiset |

  Sää lämpenee tällä viikolla – etelässä jopa 20 astetta

  Auringonnousu kuurosateisena päivänä.
  Auringonnousu Espoossa. Kuva: Foreca

  Sää on viikon aluksi tuulista, loppuviikkoa kohti sää lämpenee ja jopa 20 asteen lukemat ovat mahdollisia.

  Viikko alkaa tuulisena, maanantaina voimakas matalapaine liikkuu Suomen pohjoispuolitse itään. Jäämerellä tuuli on myrskylukemissa ja Pohjois-Suomessa tuuli puuskaista. Maan pohjoisosan yli itään liikkuu sateita, maan etelä- ja keskiosassa sää jatkuu poutaisena. Etelässä aurinko paistaa ohuen pilviharson läpi.

  ma20092020
  Maanantaina maan pohjoisosassa tulee sateita.

  Tiistaiksi sää poutaantuu ja muuttuu aurinkoisemmaksi myös maan pohjoisosassa. Maan etelä- ja keskiosassa sää jatkuu poutaisena ja pilvisyys vaihtelee, aurinko paistaa monin paikoin. Tuuli sen sijaan ei vielä hellitä, iltapäivällä etenkin tuntureilla esiintyy jopa myrskypuuskia. 

  puuskat20092020
  Tiistaina pohjoisessa tuuli on puuskissa jopa myrskylukemissa.

  Keskiviikkona tuuli heikkenee ja Suomeen alkaa virrata lämmintä ilmaa etelästä. Sää on poutaista ja suuressa osassa maata aurinkoista. Päivälämpötila kohoaa maan etelä- ja länsiosassa paikoin 20 asteeseen, pohjoisessa on vielä selvästi viileämpää.

  850_20092020
  Lämmin ilmamassa levittäytyy keskiviikkona maan etelä- ja keskiosaan.

  Torstaina ja perjantaina sää muuttuu epävakaisemmaksi, sadekuurot alkavat vähitellen yleistyä aluksi maan länsiosassa, perjantaina idässä ja pohjoisessa. Sadekuuroihin voi liittyä myös ukkosia, jotka syyskuun loppupuolella alkavat olla jo melko harvinaisia. Sää on edelleen lämmintä, varsinkin torstaina lämpötila voi ylittää 20 astetta.

  Kristian Roine

  Päivitetty 21.9. klo 09.23

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa