Sääuutiset ja blogi> Koulujen syyslukukausi alkaa, kesä jatkuu: Jopa 27 asteen lämpötilat…
Uutiset |

Koulujen syyslukukausi alkaa, kesä jatkuu: Jopa 27 asteen lämpötilat palaamassa osaan maata loppuviikolla – katso ennuste

Kesäkuussa on ollut tarjolla myös aurinkoista lomasäätä.
Sää on lämpenemässä loppuviikolla osassa maata jopa hellelukemille. Arkistokuva: Pirjo Räisänen, Maakeski, 30.6.2022

Koululaisten syyslukukausi on alkamassa monin paikoin tällä viikolla. Viikko on Suomessa korkeapainevoittoinen ja melko vähäsateinen. Sää lämpenee tämän hetken ennusteen mukaan loppuviikon aikana etelässä jopa 25–27 asteen lukemiin.

Viime viikon loppupuolen runsaiden sateiden, myrskypuuskien ja ukkosten jälkeen tällä viikolla on odotettavissa rauhallisempaa säätä.

Koululaiset ovat vähitellen palailemassa kouluihinsa kesäloman jälkeen. Opetushallituksen mukaan koulujen syyslukukausi käynnistyy lähes kaikissa peruskouluissa tällä viikolla, yleisimmin keskiviikkona 10. elokuuta. Paikoin koulut alkavat vasta ensi viikolla.

Sää on tämän viikon mittaan lämpenemässä osassa maata jopa hellelukemiin asti.

– Suomen ylle vahvistuu tämän viikon aikana korkeapaine. Viikko on kokonaisuutena vähäsateinen, ajoittain aurinkoinen ja lämpötilaltaan osassa maata joinakin päivinä jopa helteinen, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Hellelukemia eli vähintään 25,1 asteen lämpötiloja mitataan näillä näkymin loppuviikolla yleisesti maan eteläosassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Alkuviikolla laajalti poutaa, sadekuuroja paikoin

Maanantain korkeimpia lämpötiloja on mitattu etelässä ja lännessä, missä on ollut ylimmillään 21–22 asteen lukemia. Pilvisyys on vaihdellut, sade- ja ukkoskuuroja on ollut liikkeellä paikoin.

Tiistain vastaiseksi yöksi sää selkenee laajalti. Sumuja voi kuitenkin esiintyä paikoin.

– Pohjois-Lapissa lämpötila saattaa tiistain vastaisena yönä laskea paikallisesti vähäisille plusasteille maanpinnan tuntumassa, Joanna Rinne sanoo.

Tiistaina maan etelä- ja keskiosassa sää on enimmäkseen aurinkoista, Lapissa on kuitenkin pilvisempää.

– Pohjois-Lappiin leviää iltaa kohden jokunen sadekuuro, mutta muuten koko maassa on poutaista. Päivälämpötila on tiistaina etelässä enimmäkseen 20–23 asteessa. Maan keskiosassa on 16–20 astetta ja Lapissa laajalti 14–18 astetta.

Ennuste 9.–10.8.2022.
Ennuste 9.–10.8.2022.

Keskiviikko on tiistaita pilvisempi päivä.

– Tosin maan etelä- ja keskiosassa osa pilvistä on yläpilvisyyttä, jonka läpi aurinko voi hyvin näkyä. Pohjoisessa pilvipeite on paksumpi. Etelä-Lapin yli liikkuu vähäisiä sateita ja maan lounaisosassa voi tulla jokunen yksittäinen iltapäiväkuuro. Yleisesti ottaen sää on kuitenkin poutainen, Joanna Rinne ennustaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Päivälämpötila on keskiviikkona etelässä enimmäkseen 21–24 astetta, maan keskiosassa 19–21 astetta ja Lapissa 14–17 astetta.

Torstaina hellettä paikallisesti, perjantaina jo laajemmin hellelukemia etelässä

Tämän hetken ennusteen mukaan torstain aikana sää muuttuu aurinkoisemmaksi, vaikka aamulla pilvisyyttä on etenkin pohjoisessa.

– Lapin yli liikkuu torstain vastaisen yön ja torstain aikana sateita itään. Maan keskiosassa voi tulla jokunen iltapäiväkuuro. Illalla sää poutaantuu ja selkenee koko maassa. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 20–25 astetta, etelässä voi olla paikallisesti hellettä, Joanna Rinne sanoo.

Ennuste 11.–13.8.2022.
Ennuste 11.–13.8.2022.

Perjantaina lämpötilat kohoavat etelässä jo laajemmin yli 25 asteen lukemiin.

– Perjantai on aurinkoinen päivä, etelässä myös helteinen. Päivälämpötila on etelässä enimmäkseen 25–27 astetta, maan keskiosassa 17–23 astetta ja Lapissa laajalti 11–17 astetta. Pohjois-Lapissa tulee jokunen iltapäiväkuuro, muuten sää on enimmäkseen poutainen, Joanna Rinne kertoo.

Viikonloppuna etelässä jopa 25–27 asteen lämpötiloja

Tämän hetken ennusteen perusteella maan eteläosassa on viikonloppuna yhä aurinkoista ja helteistä perjantain tapaan. Lämpötilat ovat etelässä näillä näkymin ylimmillään 25–27 asteessa.

– Lämpötilat pysyttelevät perjantain kaltaisina. Maan keskiosassa on osin aurinkoista, mutta sadekuurojen mahdollisuus kasvaa. Lapissa pilvisyys vaihtelee. Myös sadekuuroja tulee Lapissa paikoin, Joanna Rinne ennustaa.

Lue seuraavaksi: Syksyn pitkä ennuste on täällä – katso, mitä ennakoidaan syys–marraskuulle!

Karita Kontula-Sokka
toimittaja

Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

Päivitetty 8.8.2022 klo 17.42

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat