Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Kuluvan vuoden lämpöennätys taas rikki – lämmin sää jatkuu monin…
Uutiset |

Kuluvan vuoden lämpöennätys taas rikki – lämmin sää jatkuu monin paikoin loppuviikon ajan 

Myös loppuviikko on suurelta osin lämmin.
Myös loppuviikko on suurelta osin lämmin. Kuva: Matti Hietala, Vaasa, 14.5.2024.

Kesäisen lämmin sää jatkuu korkeapaineen vaikutuksesta loppuviikon ajan. Viikonvaihteessa ennusteen epävarmuus kasvaa huomattavasti ja lämmin sää saattaa väistyä räväköiden ukkoskuurojen saattelemana.

Vuoden toistaiseksi korkein lämpötila mitattiin keskiviikkona Ylivieskassa, missä lämpötila kohosi  26,5 asteeseen. Samalla oli vuoden toinen hellepäivä. Tiistaina lämpötila kohosi Kauhavan lentokentän havaintoasemalla 25,1 asteeseen.

Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on yleisesti kohonnut 20 ja 25 asteen välille. Helleraja on klo 15 mennessä ylittynyt monin paikoin maan keskivaiheilla ja Pohjanmaan seudulla. Lämpötilat voivat vielä hieman nousta lähitunteina.

Lämmin sää jatkuu myös tulevina päivinä suuressa osassa maata. Hellettä on maan etelä- ja keskiosassa odotettavissa paikoitellen vielä ainakin torstaista lauantaihin. Pohjoiseen virtaa hetkellisesti kylmempää ilmaa, mutta viikonloppuna näyttäisi lämpenevän uudelleen myös Lapissa. 

Hellettä esiintyy myös lähipäivinä. Lapissa viilenee hetkellisesti.
Hellettä esiintyy myös lähipäivinä. Lapissa viilenee hetkellisesti. Kuva: Foreca

Sunnuntaina Suomen yli saattaa liikkua lännestä saapuva säärintama, joka työntää lämpimimmän ilman Suomen itäpuolelle. Tässä yhteydessä voimakkaat sade- ja ukkoskuurot ovat mahdollisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Ensi viikon alussa koko maassa voi olla huomattavasti tätä viikkoa viileämpää, mutta korkeapaine saattaa vahvistua Suomen ylle uudelleen ja sitä myötä kesäiset lämpötilat palaavat. Hellelukemiin lämpötila ei kuitenkaan enää ensi viikolla nouse tämän hetkisten ennusteiden mukaan.

klo 18.53: Päivitetty ylimpiä lämpötiloja.

Joonas Koskela
meteorologi

Päivitetty 15.5.2024 klo 18.53

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat