Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Sunnuntaina aurinkoista – Lapissa jopa helteen mahdollisuus
  Uutiset |

  Sunnuntaina aurinkoista – Lapissa jopa helteen mahdollisuus

   

  Näkymä Kolilta aurinkoisena kesäpäivänä.
  Näkymä Kolilta aurinkoisena kesäpäivänä. Kuva: Anna Latvala

  Korkeapaine tuo Suomeen lämmintä ja kuivaa ilmaa, Tornionjokilaaksossa voi olla jopa hellettä.

  Sää lämpenee vähitellen. Suomen länsipuolella on laaja korkeapaine, joka itään liikkuessa tuo meille lämpimämpää ilmaa. Pohjois-Ruotsiin ennustetaan sunnuntaille jo monin paikoin hellerajan ylittäviä lämpötiloja.

  Pieni mahdollisuus on myös Suomessa sille, että helleraja ylittyisi. Lämmintä ilmamassaa nimittäin yltää Ruotsin puolelta läntisimpään Lappiin. Tornionjokilaaksossa päivälämpötila kohoaa 22–25 asteeseen ja on mahdollista, että jopa helleraja voi ylittyä.

  Sunnuntain sää
  Sunnuntain sää

  Muualla maassa lämpötila jää lähemmäs 20 astetta, maan lounaisosassa voi paikoin olla 22–23 astetta lämmintä, mutta hellelukemiin ei näillä näkymin päästä. Idässä ja pohjoisessa sää on hieman viileämpää, Itä-Lapissa tulee myös vettä ja sateessa lämpötila jää alle 10 asteeseen.

  Ensi viikolla lämmin ilmamassa pääsee kunnolla levittäytymään Suomeen ja alkuviikolla hellettä esiintyy jo yleisesti maan länsi- ja pohjoisosassa. Tällaiset lämpötilat saavat luonnollisesti Lapin viimeisetkin lumet sulamaan vauhdilla. Tänä aamuna Kittilän Pokassa mitattiin vielä vajaan puolen metrin kinoksia!

  Kristian Roine

  Päivitetty 30.5. klo 17.19

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa