Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Ensiapua kuivalle maastolle – loppuviikolla sateita tulee lähes koko maassa
  Uutiset |

  Ensiapua kuivalle maastolle – loppuviikolla sateita tulee lähes koko maassa

  Kuuropilviä
  Loppuviikon sää on vaihtelevaa, siihen mahtuu sekä sadetta että paistetta. Kuva: Joanna Rinne

  Loppuviikko on alkuviikkoa sateisempi, kun Suomen yli on kulkemassa sadealueita. Aurinkoakin nähdään kuitenkin sateiden lomassa.

  Keskiviikkona Lapissa on tullut sateita kapeahkosta sadealueesta. Maan etelä- ja keskiosassa päivä on ollut poutainen ja melko aurinkoinen.

  Torstaina Lapin sateet liikkuvat vähitellen Pohjois-Lapin ylle. Maan etelä- ja keskiosassa torstaipäivä on enimmäkseen poutainen, mutta pilvisyys lisääntyy kaakosta alkaen ennakoiden illaksi tulevaa sadealuetta. Torstaina lämpötilat ovat ylimmillään 16–20 astetta, pilvisillä alueilla paikoin alle 15 astetta ja sateisessa Pohjois-Lapissa jopa alle kymmenen astetta. Paikallisesti lämpötila voi kuitenkin nousta Pohjanmaan rannikkoseudun sisämaassa 21–23 asteeseen.

  Torstai-illan ja perjantain vastaisen yön aikana maan etelä- ja keskiosaan leviää sateita kaakosta.

  – Hajanainen sadealue kattaa koko Suomen Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Sateet ovat osin kuuroluonteisia, joten aurinko saattaa näkyä etenkin maan itäosassa paikoin kuurosateiden välissä. Etenkin idän kuuroissa voi olla mukana ukkosta. Perjantain kuluessa kuurosateet liikkuvat Pohjois-Suomen ylle. Maan etelä- ja keskiosassa sää selkenee ja muuttuu jo aurinkoiseksi, sanoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

  Perjantaina päivälämpötilat ovat koko maassa 15–19 asteessa.

  Viikonloppuna uusia sateita, aurinkoisilla alueilla lämpöä

  Lauantaina etelästä kärkkyy Suomea jo uusi sadealue, pohjoisessa tulee vielä kuurosateita.

  – Välissä on kuitenkin aurinkoista ja lämmintäkin, tämän hetken ennusteen mukaan maan keskiosassa lämpötilat nousevat paikoin 20–23 asteeseen, toteaa Joanna Rinne.

  Lauantai-iltapäivän kuuroissa voi maan pohjoisosassa myös ukkostaa.

  Etelästä saapuva sadealue liikkuu viikonlopun aikana kohti pohjoista. Sadealueen jälkipuolella sää on varsin aurinkoista.

  Metsäpalovaroitukset ovat voimassa laajalti, osassa Pohjois-Suomea varoitetaan ruohikkopaloista.

  – Luonto on monessa paikassa kuivaa ja kaipaa vettä. Loppuviikolla on tulossa sateita, mutta sademäärät eivät kuitenkaan ole kovin suuria, sanoo Joanna Rinne.

  Lapissa kärsitään yhä myös tulvista.

  Karita Kontula-Sokka

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa