Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Tuore kuukausiennuste: “Sadetakit päälle” – Katso, missä sataa eniten!
  Uutiset |

  Tuore kuukausiennuste: “Sadetakit päälle” – Katso, missä sataa eniten!

  Vesilintu aamusumussa.
  Aamusumut lisääntyvät, kun kesä alkaa taittua kohti syksyä. Kuva: Sirpa Jyske, Virrat 26.7.2020

  Tuoreimman kuukausiennusteen mukaan näyttää siltä, kuin syksy olisi jo ovella: Sateita tulee lähiviikkoina runsaasti ja viikon keskilämpötilat ovat selvästi tavanomaista viileämpiä. Sää näyttää suosivan pikemmin sienestystä kuin rannalla makailua.

  Ennusteviikko 27.7.- 2.8.

  Kuukausiennusteen mukaan sää on tällä viikolla suuressa osassa Suomea vuodenaikaan nähden viileä ja erittäin sateinen. Poikkeuksena tästä on kuitenkin Lappi, jossa lämpötilat ovat vuodenajan keskiarvon tasolla. Siellä sateita tulee jopa selvästi vähemmän kuin tähän vuodenaikaan yleensä.

  Eteläisessä Euroopassa sekä osassa Keski-Eurooppaa on tällä viikolla vuodenaikaan nähden lämmintä ja suuressa osassa Manner-Eurooppaa myös vuodenaikaan nähden vähäsateista.

  Päivittäissääennusteiden mukaan Suomen yli liikkuu lähipäivien aikana matalapaineen keskus itään, ja siihen liittyviä sateita tulee maan etelä- ja keskiosassa päivittäin. Runsaimpien sateiden sijainti vaihtelee päiväkohtaisesti. Lapissa sää on lähes koko viikon ajan poutainen.

  Lue myös: Taivas itkee taas: Sade-ennätykset vaarassa rikkoutua – autoilija, huomioithan nämä asiat liikenteessä

  Ennusteviikko 3.-9.8.

  Ensi viikolla eli elokuun ensimmäisellä viikolla sateita tulee kuukausiennusteen mukaan maan eteläosassa enemmän kuin tähän vuodenaikaan yleensä, pohjoisessa sateet jäävät vuodenajan keskiarvoa vähäisemmiksi. Viikon keskilämpötila on vuodenajan keskiarvon tasalla tai vähän sitä viileämpi. 

  Päivittäissääennusteet ovat kuukausiennusteen kanssa samoilla linjoilla: viikko näyttää vuodenaikaan nähden viileältä ja sateita liikkuu Suomen yli päivittäin.

  Tilastojen mukaan keskimääräisenä vuonna heinä-elokuun vaihteen päivälämpötilat ovat suuressa osassa maata 20-24 asteessa, pääosassa Lappia 15 ja 20 asteen välillä.

  Ennusteviikot 10.-23.8.

  Kuukausiennusteen mukaan koulut aloitetaan vuodenaikaan nähden varsin tavanomaisessa säässä. Keskimääräisenä vuonna elokuun puolivälissä päivälämpötilat ovat maan eteläosassa 20-22 asteessa ja muuten koko maassa 15 ja 20 asteen välillä. Ainoastaan Kilpisjärven tienoilla keskimääräiset päivälämpötilat jäävät tilastojen mukaan elokuun puolivälissä 10 ja 15 asteen välille. Kesä ja syksy ovat tilastoissa Suomessa vuoden runsassateisinta aikaa, joten luvassa ei ole sateetonta säätä, vaan kuukausiennusteen perusteella odotettavissa on vuoroin sateista, vuoroin aurinkoista säätä.

  Lue myös: Pitkän ajan sääennuste – miten se syntyy ja miten sitä tulee tulkita?

  Lue myös: Kuukausiennuste

  Joanna Rinne

  Päivitetty 28.7. klo 11.42

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa