Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Alkuviikolla ennätyslämmintä?
  Uutiset |

  Alkuviikolla ennätyslämmintä?

  Kuulas lokakuun aamu.
  Kuulas lokakuun aamu. Kuva: Sirpa Jyske, Virrat, 24.10.2020

  Sää lämpenee viikkojen vaihteessa huomattavasti, kun lännestä lähestyvän syysmyrskyn edellä meille virtaa lämmintä ilmaa etelästä. Lämpötila kohoaa jopa lähelle marraskuun kaikkien aikojen ennätystä.

  Lämpimin ilmamassa saapuu maan länsiosaan maanantai-illaksi, tiistaiyö sekä vielä tiistai ovat huomattavan lämpimiä. Marraskuun lämpöennätys on Kemiönsaarella 3.11.2015 mitattu 14,3 astetta. Tämän hetken ennusteen mukaan lämpötila kohoaa yleisesti 11–13 asteen paikkeille, joten aivan mahdotonta ei ole tuon lämpöennätyksen rikkoutuminen. Todennäköistä on, että asemakohtaisia ennätyslukemia kirjoitellaan uusiksi useilla paikkakunnilla.

  3110 t850
  Lämmintä ilmamassaa saapuu Suomeen Euroopan lounaisosasta asti. Kuva: Foreca

  Tavanomainen marraskuun alun päivälämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa 5 asteen tuntumassa, joten sää on reilut 5 astetta normaalia lämpimämpää. Tiistain jälkeen kaikista lämpimin ilmamassa väistyy itään, mutta päivälämpötila kohoaa viikon mittaan vielä yleisesti yli 5 asteeseen, ensi viikon loppupuolella paikoin jopa 10 asteeseen. Talven saapumisesta ei siis vielä näy merkkejä.

  Kristian Roine

  Päivitetty 31.10. klo 23.54

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa