Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Lämmin viikko edessä – täydellinen syysulkoilusää!
  Uutiset |

  Lämmin viikko edessä – täydellinen syysulkoilusää!

  Ruska on alkanut Nokianvirran rannalla
  Kuva: Pirjo Räisänen, 26.9.2020, Pyhäjärvi

  Alkanut viikko on ennusteiden mukaan vuodenaikaan nähden lämmin ja vähäsateinen.

  Viikon runsaimmat sateet tulevat tänään Lapissa, Etelä-Suomessa sateita ei viikon aikana ole luvassa kuin pieniä määriä paikallisesti. Viikon keskilämpötila on 4-5 astetta vuodenajan keskiarvon yläpuolella. Keskilämpötilaan vaikuttavat sekä päivä- että yölämpötilat.

  Maanantai

  Maanantain sää
  Kuva: Foreca

  Suomi jakaantuu tänään säänsä puolesta kahtia: maan etelä- ja keskiosassa on koko päivän ajan aurinkoista ja poutaista, pohjoisessa on pilvisempää ja Lapin yli liikkuu sateita. Päivän edetessä pilvinen alue vetäytyy pohjoisemmaksi Keski- ja Pohjois-Lapin ylle, ja sää muuttuu Etelä-Lapissa poutaiseksi ja selkeämmäksi. Samalla Lapin sateet kuivahtavat.

  Päivälämpötila ei pääse enää nousemaan yhtä korkealle kuin poikkeuksellisen lämpimän viikonlopun aikana, mutta silti maan länsiosassa lähennellään ylimmillään jopa 20 asteen rajaa ja maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on iltapäivällä laajalla alueella 15-18 astetta. Lapissa lämpötila on 10-14 astetta, tosin Käsivarren Lapissa jäädään 6-9 asteeseen.

  Tiistain vastainen yö on suuressa osassa maata selkeä ja heikkotuulinen, silti melko lämmin – lämpötilat pysyvät koko maassa enimmäkseen 5-10 asteessa. Paikallisesti lämpötila voi laskea lähelle nollaa.

  Tiistai

  Tiistain sää
  Kuva: Foreca

  Tiistaina maan etelä- ja keskiosaan leviää vähitellen etelästä hajanainen pilvilautta. Sää pilvistyy osassa etelärannikkoa jo aamulla, maan keskivaiheilla vasta iltapäivän ja illan aikana. Toinen pilvilautta kattaa Keski- ja Pohjois-Lapin. Kahden pilvilautan välissä sää on aurinkoinen.

  Pilvisillä alueilla voi tulla vähäisiä sateita, mutta enimmäkseen sää on koko maassa poutainen.

  Tiistain päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa yhä 15-18 astetta, Lapissa on 10-15 astetta, tosin Käsivarren Lapissa jäädään vähän 10 asteen alapuolelle.

  Keskiviikko

  Kuva: Foreca
  Kuva: Foreca

  Keskiviikkona sää on koko maassa pääosin pilvinen, maan etelä- ja keskiosassa pilvipeite voi paikoin rakoilla. Runsaita sateita ei ole odotettavissa, mutta ajoittaista heikompaa sadetta voi tulla siellä täällä. Ennusteiden mukaan kuurosateita on odotettavissa etenkin maan länsiosassa ja paikallisesti idässä. Päivän edetessä maan etelä- ja keskiosan aurinkoiset alueet laajenevat, vaikka pilviä ja kuurosateitakin yhä esiintyy.

  Keskiviikon päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 13-16 astetta, Lapissa 9-14 astetta.

  Loppuviikko

  Loppuviikolla kaakonpuoleinen ilmavirtaus Suomessa jatkuu. Sää muuttuu jälleen aurinkoisemmaksi etenkin maan etelä- ja keskiosassa, ja lämpötilat nousevat yhä paikoin jopa 20 asteen tuntumaan ja laajalti yli 15 asteen. Lapissa pilvisyys on runsaampaa ja lämpötilat ovat 10 asteen molemmin puolin.

  Joanna Rinne

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa