Paikanna
  Sääuutiset ja blogi > Viikonloppu alkaa koleassa ja aurinkoisessa säässä
  Uutiset |

  Viikonloppu alkaa koleassa ja aurinkoisessa säässä

  Aurinkoinen ja kylmä kevätpäivä
  Viikonloppuna sää on aurinkoinen, mutta lauantaina suuressa osassa maata on päivälläkin heikkoa pakkasta. Kuva: Maarit Siitonen, Jyväskylä, 14.3.2020

  Perjantaina ja lauantaina Skandinavian yllä vahvistuu korkeapaine ja pohjoiseen kääntyvä ilmavirtaus tuo Suomeen kylmää, jopa arktista ilmaa.

   

  Perjantaina sää on suuressa osassa maata aurinkoinen. Maan lounaisosassa sataa vielä aamulla paikoin lunta, mutta sateet väistyvät etelään ja sää on päivällä poutainen. Päivälämpötila on maan eteläosassa ja paikoin länsirannikon tuntumassa enimmäkseen nollan ja +2 asteen välillä. Muualla on laajalti 0-5, pohjoisessa paikoin 5-10 pakkasastetta. Pohjoisen ja luoteen välinen viima saa sään tuntumaan kylmemmältä.

  Sää perjantaina 20.3.2020
  Sää perjantaina 20.3.2020. Kuva: Foreca

  Perjantaina illalla lännessä tulee paikallisia lumikuuroja ja pilvisyys hieman lisääntyy. Yöllä pakkasta on 5-10, pohjoisessa laajalti 10-20 astetta. Rannikoilla on hieman lauhempaa.

   

  Lauantaina maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys vaihtelee ja paikoin voi tulla heikkoja lumisateita. Pohjoisessa on aluksi aurinkoista ja poutaista, mutta Lappiin alkaa levitä lännestä pilviä. Iltaa kohti Pohjois-Lapissa sataa paikoin lunta, maan etelä- ja keskiosassa sen sijaan sää selkenee illalla. Maan etelä- ja keskiosassa tuulee edelleen pohjoisesta, mutta Lapissa tuuli kääntyy jo länteen ja voimistuu laajalti kohtalaiseksi. Päivälämpötila on samankaltainen kuin perjantaina ja sunnuntain vastaisena yönä on 5-10, pohjoisessa 10-15 astetta pakkasta.

  Sää sunnuntaina 22.3.2020
  Sää sunnuntaina 22.3.2020. Kuva: Foreca

  Sunnuntaina tuuli kääntyy vähitellen lounaaseen. Kylmin ilma väistyy Suomesta ja Lapissa pilvisyys hieman lisääntyy, mutta sää on kuitenkin lähes koko maassa aurinkoinen ja poutainen. Lämpötila nousee päivällä maan etelä- ja keskiosassa sekä pohjoisessa Oulun korkeudelle asti 0 ja +3 asteen välille. Lapissa lämpötila on monin paikoin nollan vaiheilla, Pohjois-Lapissa on heikkoa pakkasta. Lounaistuuli voimistuu maan keski- ja pohjoisosassa kohtalaiseksi, pohjoisimmassa Lapissa jopa navakaksi. Yöllä on laajalti heikkoa pakkasta.

   

  Alkuviikosta korkeapaineen keskus väistyy jo Suomen kaakkoispuolelle ja Suomeen virtaa lännestä lämmintä ilmaa. Sää jatkuu edelleen monin paikoin aurinkoisena ja tuulisena. Päivisin koko maassa on suojasäätä, öisin on pakkasta.

  Anna Latvala

  Päivitetty 23.3. klo 08.38

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa