Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Maaliskuu käyntiin lauhassa säässä – katso loppuviikon ja ensi viikon…
Uutiset |

Maaliskuu käyntiin lauhassa säässä – katso loppuviikon ja ensi viikon ennuste

Värikäs helmikuun ilta Uudessakaupungissa.
Sää on tällä viikolla ajankohdan keskimääräisiä lukemia lämpimämpää. Kuva: Keijo Väänänen, Uusikaupunki, 23.2.2024

Sää jatkuu loppuviikolla ajankohtaan nähden lauhana. Lauantaina lämpötilat voivat kivuta paikoin jopa yli 5 plusasteeseen. Lumi-, räntä- ja vesisateet ovat loppuviikolla melko vähäisiä.

Helmikuun loppu on ollut melko lauha, mutta maaliskuun alkupäiviä vietetään loppuviikolla jopa vielä lauhemmassa säässä.

– Sää lämpenee vähitellen tämän viikon edetessä niin, että lauantai on ennusteiden mukaan viikon mahdollisesti lämpimin päivä. Sää lämpenee koko maassa, mutta ero aiempaan on sitä suurempi, mitä pohjoisempana Suomessa ollaan. Lämpötila nousee lauantaina ylimmillään paikoin jopa yli 5 plusasteeseen. Tämän hetken ennusteissa lämpimintä tulee olemaan maan länsiosassa. Lapissakin on Pohjois-Lappia myöten laajalti 2–3 lämpöastetta, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Sää on tällä viikolla pääosin pilvistä, mutta paikoin nähdään myös aurinkoa. Sateet jäävät melko vähäisiksi.

– Tuuli puhaltaa meillä etelän ja lounaan väliltä. Vaikka tuuli ei puhalla vaarallisen voimakkaana, tuuli on ajoittain puuskaista.

Torstaina ja perjantaina enimmäkseen pilvipoutaa – pohjoisessa vähäisiä lumi-, räntä- ja vesisateita

Torstaina päivällä enimmäkseen pilvipoutainen sää jatkuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

– Etelälounainen tuuli on puuskaista lännessä ja pohjoisessa. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 1–4 plusastetta, Lapissa ollaan laajalti −3 ja 2 plusasteen välillä, Joanna Rinne ennustaa.

Torstain edetessä ja perjantain vastaisena yönä maan pohjoisosaan ja Pohjanmaalle alkaa levitä lännestä uusia sateita vetenä, räntänä ja lumena. Sadekertymät ovat kuitenkin pieniä.

Ennuste iltapäiville 29.2.–1.3.2024.
Ennuste iltapäiville 29.2.–1.3.2024.

Perjantaiaamun aikana sateet kuivahtavat.

– Perjantaina pilvipeite alkaa rakoilla etenkin paikoin maan etelä- ja keskiosassa, mutta suuressa osassa maata päivä on pilvinen. Etelän ja lounaan välinen tuuli on puuskaista maan keski- ja pohjoisosassa. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 1–5 plusastetta, Lapissakin enimmäkseen 1–3 plusastetta.

Lauantaina paikoin jopa yli 5 plusastetta

Lauantai on lauha päivä.

– Lauantai näyttää tämän hetken ennusteen mukaan olevan viikon lämpimin päivä. Maan etelä- ja keskiosassa on enimmäkseen 2–5 plusastetta, paikallisesti lämpötila saattaa nousta 5 plusasteen yläpuolellekin. Näillä näkymin lämpimintä on maan länsiosassa, mutta ennuste voi vielä muuttua. Sää on poutainen tai sateet jäävät vähäisiksi ja paikallisiksi, Joanna Rinne sanoo.

Tuuli on lauantaina edellispäiviä heikompaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Sääennuste iltapäiville 29.2.–1.3.2024.
Sääennuste iltapäiville 2.–4.3.2024.

Sunnuntaina sää on laajalti pilvistä ja heikkotuulista. Pohjois-Suomessa tulee paikoin vesi-, räntä- ja lumisateita.

Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 1–4 plusastetta, Lapissa ollaan enimmäkseen −2 ja 2 plusasteen välillä.

Ensi viikolla öisiä pakkasia koko maassa – sateet vähäisiä

Sää jatkuu näillä näkymin melko vähäsateisena myös ensi viikolla. Tuulet ovat ensi viikolla tämän viikon tuulia heikompia.

– Ensi viikolla sään ennustetaan jatkuvan lähes sateettomana. Pilvisyys vaihtelee sekä ajan mukana että alueittain. Vaikka yleisesti sää on tämän hetken ennusteen mukaan vähän viilenemään päin, paikallisesti lämpötilat saattavat nousta jopa 5 plusasteen tuntumaan ja Lapissakin ainakin ajoittain plussalle. Yölämpötilat ovat kuitenkin ennusteiden mukaan koko maassa pakkasella.

Pilvisyys on ensi viikolla hyvin vaihtelevaa.

– Lämpimintä on aurinkoisilla alueilla. Selkeä taivas vaikuttaa lämpötiloihin päivisin lämmittävästi, mutta öisin kylmentävästi, Joanna Rinne sanoo.

Karita Kontula-Sokka
toimittaja

Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

29.2.2024: Päivitetty ennustetta.

Päivitetty 29.2.2024 klo 19.00

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat